Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Změny v extralize: Čiliak jde do Budějovic, Godla bude chytat za Litvínov. Sparta získala Zikmunda

V extralize se otevřelo přestupové okno, což znamená velký počet oznámených změn. Velkou posilu do brány hned představil nováček z Českých Budějovic, který z Brna získal Marka Čiliaka. Další slovenský gólman Denis Godla opouští podle očekávání po sestupu kladenské Rytíře a posílí Litvínov. Sparta rozšířila útočné řady o duo Ladislav Zikmund a Tomáš Šmerha. Hradec do kádru přivedl Kanaďana Jérémieho Blaina.

Je nám líto, video expirovalo.
Začalo přestupové období v extralize, Budějovice ulovily Čiliaka

Budějovice mají Čiliaka či Indráka. Odchází Babka nebo Endál

Čiliak opustil Brno, kde chtějí sázet na Karla Vejmelku. S Motorem podepsal účastník dvou mistrovství světa tříletý kontrakt. Už v uplynulé sezoně kvůli vytížení hostoval od října do prosince ve Zlíně.

Vedle třicetiletého majitel zlatých medailí z české nejvyšší soutěže z let 2017 a 2018 míří na jih Čech obránce Ondřej Slováček s útočníkem Vítem Jonákem ze Vsetína. Útok posílí také Miroslav Indrák z Plzně a Daniel Voženílek, který byl v uplynulé sezoně druhým nejproduktivnějším hráčem první ligy v dresu Litoměřic.

Pokračovat v Motoru budou útočníci Albert Michnáč a Adam Raška. Jednadvacetiletý Michnáč bude nadále hostovat na jihu Čech ze Sparty. O čtyři roky starší Raška podepsal s klubem novou smlouvu.

V Českých Budějovicích, které se vrátily do nejvyšší soutěže po sedmi letech, už nebudou pokračovat útočníci Jakub Babka, Lukáš Endál, Jan Kloz a Jan Veselý. Brankář Milan Klouček se vrátil do Pardubic a útočník Jiří Šimánek ukončil kariéru.

Kometa lovila v cizině i ve Zlíně

Brno získalo lotyšského obránce Ralfse Freibergse ze Zlína a rakouského útočníka Petera Schneidera ze švýcarského Bielu-Bienne. Ze zámoří se po třech sezonách vrací bek Libor Zábranský, syn majitele klubu.

Devětadvacetiletý účastník posledních dvou mistrovství světa Schneider už v Česku působil v letech 2007 až 2010 v mládežnických týmech Českých Budějovic a Znojma.

Do švýcarské ligy přišel Schneider před uplynulou sezonou a připsal si v 38 zápasech 23 bodů za 12 branek a 11 asistencí. Předcházející dva ročníky strávil v EBEL v dresu Vídně a loučil se jako vítěz produktivity dlouhodobé části s 69 body za 35 branek a 34 asistencí z 54 utkání.

Sparta posilovala útok

Útočníci Ladislav Zikmund z Kladna a Tomáš Šmerha ze Slavie budou hrát za pražskou Spartu. Pětadvacetiletý Zikmund byl v uplynulé sezoně druhým nejproduktivnějším hráčem Kladna a nastupoval v útoku s majitelem Rytířů Jaromírem Jágrem. O tři roky mladší Šmerha se stal třetím nejlepším střelcem první ligy a v jednom zápase si odbyl extraligový debut za Kladno.

Blain si po Spartě zahraje za Hradec

Defenzivu hokejistů Hradce Králové posílili Kanaďan Jérémie Blain ze Sparty a Bohumil Jank z Plzně. Osmadvacetiletý Blain působí v extralize dva roky od příchodu z Innsbrucku z EBEL. O rok mladší Jank se vrací do Mountfieldu téměř po čtyřech letech poté, co na konci ledna 2016 zamířil do Třince.

Z obránců skončil v Hradci Králové vedle Linharta, Oskarse Cibulskise, Oscara Eklunda a Petra Šidlíka také Slovák Mislav Rosandič, který od ledna hostoval ve Vítkovicích. Podle webu hradeckého klubu se nevrátí, protože se dohodl na předčasném ukončení kontraktu a přesouvá se do Liberce.

Nové smlouvy Mountfield nenabídl útočníkům Michalu Dragounovi a Patriku Miškářovi. Otazník visí nad další budoucností Lukáše Žejdla, kterou aktuálně řeší právníci. Smírčí komise Českého svazu ledního hokeje označila za neplatnou výpověď, kterou Žejdl stejně jako Šidlík dostal od klubu z důvodu zásahu vyšší moci či přerušení ligy.Plzeň posílili švédský bek Lang a útočníci Musil, Suchý a Stach.

Plzeň posílili Švéd Lang a Musil, Suchý a Stach

Novými posilami hokejistů Plzně jsou švédský obránce Viktor Lang a útočníci Pavel Musil, Filip Suchý a David Stach. Klub rovněž prodloužil smlouvy s beky Vojtěchem Budíkem a Romanem Vráblíkem a útočníky Filipem Přikrylem, Lubošem Robem a Jaroslavem Kracíkem.

Pokračovat v Plzni nebudou brankář Jaroslav Pavelka, obránci Bohumil Jank, Adam Jánošík, Lukáš Pulpán a útočníci Miroslav Indrák, Martin Heřman, Vojtěch Němec a Patrik Zdráhal.

Němec bude hrát za Znojmo, které by mělo i nadále působit v rakouské mezinárodní lize. Dres Orlů budou nově oblékat také obránci Dominik Tejnor a Adam Havlík, kteří ve Znojmě hráli už v minulosti.

Liberec potvrdil odchod útočníka Hudáčka, končí i brankář Peters

Vedení Liberce potvrdilo, že v týmu Bílých Tygrů již nebude v příští sezoně hrát slovenský útočník Libor Hudáček. Vedle něho skončilo angažmá pod Ještědem také kanadskému brankáři Justinu Petersovi, obráncům Romanu Graborenkovi s Oldrichem Kotvanem či dalšímu útočníkovi Rostislavu Maroszovi.

Velké změny nastaly v brankovišti. Již před měsícem byl avizován návrat Dominika Hrachoviny do Tappary Tampere. Pro přestěhování z Liberce do mateřské Mladé Boleslavi se rozhodl Marek Schwarz a odchází i zkušený Peters, jenž byl od konce roku na hostování právě v Mladé Boleslavi.

Již dříve oznámil vítěz základní části minulého ročníku extraligy odchody útočníků Lukáše Krenželoka a Jana Ordoše. Novou posilou obranných řad je Slovák Mislav Rosandič z Hradce Králové, jenž od ledna hostoval ve Vítkovicích.

Jaroměřský mění Olomouc za Třinec, s Wolskim se jedná

Třinec posílil Jan Jaroměřský, který do slezského celku přestoupil po skončení smlouvy z Olomouce. Oceláři získali také brankáře Ondřeje Raszku z polského Jastrzebie, který ale bude nastupovat v prvoligovém Frýdku-Místku.

Nové smlouvy uzavřeli útočníci Matěj Stránský, Erik Hrňa a obránci Marian Adámek, Guntis Galvinš, Filip Haman a Ondřej Hrachovský. Klub naopak opouštějí brankář Petr Kváča, obránce Vladimír Roth a útočníci Roman Szturc a Jan Hladonik.

Jasno zatím není o působení brankáře Lukáše Danečka, obránců Jakuba Matyáše, Lukáše Krajíčka a útočníků Wojtka Wolského, Martina Adamského, Jiřího Polanského a Štěpána Novotného.

Bek Olomouce Jan Jaroměřský proti obraně Liberce
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Mladou Boleslav posílili Schwarz, Strnad, Šidlík či Alderson

Novými posilami hokejistů Mladé Boleslavi se stali brankář Marek Schwarz z Liberce, obránce Petr Šidlík z Vítkovic a útočníci Jakub Strnad z Kladna, Kanaďan Brandon Alderson z Trenčína, Fin Joona Jääskeläinen z Banské Bystrice a Jakub Kotala z Havířova. Nové smlouvy s Bruslařským klubem uzavřeli obránci Markek Hrbas a Ondřej Dlapa a útočníci Adam Zbořil, Maris Bičevskis a Jan Grim.

Vedle Pavola Skalického (Lukko Rauma) a Radima Zohorny (Pittsburgh) odchází další útočník Lukáš Pabiška, který v Mladé Boleslavi působil 11 sezon, Slovinec Žiga Jeglič a kanadský brankář Justin Peters. Smlouvy skončily také útočníkům Jakubu Klepišovi, Lukáši Kašparovi a obráncům Jiřímu Kurkovi a Františku Hrdinkovi. Jejich odchody ještě nejdou definitivní.

Mikyska si zahraje za Vítkovice

Útočník Josef Mikyska bude hrát v extralize za Vítkovice. Pětadvacetiletý odchovanec Liberce působil v uplynulé sezoně ve slovenské lize v dresu Dukly Trenčín. Ostravský klub angažoval i obránce Jakuba Kubeše, který doposud hrál za prvoligový Přerov, a v týmu bude pokračovat také kanadský bek s maďarským pasem Jesse Dudas.

Pulpán do Varů, Černoch nadále zůstává

Obránce Lukáš Pulpán bude po skončení angažmá v Plzni působit v extralize v barvách Karlových Varů. Čtyřiatřicetiletý hráč podepsal s Energií dvouletou smlouvu. Z Kladna se na západ Čech přesunou útočníci Tomáš Redlich a Patrik Machač. Počítat mohou v klubu nadále s útočníkem Jiřím Černochem, který bude na západě Čech i v nadcházejícím ročníku hostovat z pražské Sparty.

Hübl pokračuje v Litvínově, Chemici získali do branky Godlu

Viktor Hübl bude i nadále působit v Litvínově. Jednačtyřicetiletý centr podepsal novou roční smlouvu a v nadcházející sezoně může zaútočit na klubový rekord v počtu bodů, který drží Ivan Hlinka.

"Těší mě, že noví trenéři projevili zájem, abych pokračoval. Body teď už neřeším, člověk chce být prospěšný týmu. Je pěkné, že se mi v Litvínově dařilo, a doufám, že ještě přispěji nějakými body, aby nová sezona byla lepší," uvedl Hübl, kterého čeká už 18. sezona v černožlutém dresu.

Novou tváří v týmu je slovenský reprezentační brankář Denis Godla, který bude i po sestupu Kladna dál chytat v extralize. Se Severočechy se dohodl na roční smlouvě s opcí.

"Denise jsem sledoval delší dobu. Je to perspektivní brankář, který na sobě pracuje. Má zkušenosti s mezinárodním hokejem. Ve Finsku i v extralize podával dobré výkony. Jsem rád, že se povedlo vedení klubu se s ním dohodnout," uvedl trenér brankářů Zdeněk Orct.

V kádru Severočechů již nebudou pokračovat brankář Jaroslav Janus, obránci Akim Aliu, Michal Moravčík a útočníci Edwin Hedberg a Chris Langkow.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články