Aktuality – květen 2020

  • od

Aktuality na našem webu vám přináší novinky nejen ze světa záhad, ale i moderní vědy a techniky, zkoumání vesmíru a světa kolem nás. Najdete zde odkazy na zajímavé články s krátkými komentáři i upozornění na různé přednášky a akce.

Zajímavosti na webu:

Astrobiologička Miška: Ženy sú diskriminované, ale vďaka tomu som priebojnejšia. Nejúspěšnější slovenská astrobioložka.

Objeven nejdelší živočich planety, hypnotická Apolemia. Až si budete představovat, jak by mohl vypadat mimozemský život, třeba pod ledovým povrchem Europy, tak si vzpomeňte na tuhle Apolemii!

Jak jsem neviděl UFO a lidi mi to nevěřili. Nad Kroměříží se objevila podivná světla. Záhadu sice nikoho nenapadlo ohlásit projektu Záře, ale vysvětlení nalezl hned druhý den redaktor Zlínského nočníku I. Dostál: šlo o trojici sportovních letadel, mířící na kroměřížské letiště.
Díky I. Dostálovi za použití zdravého rozumu i za to, že nelenil, zvedl se od PC a podíval na místo osobně.
Odkaz na Zlínský nočník

„Houstone, měli jsme problém!“ Uplynulo půl století od mise Apolla 13. Někdy se o tomto letu mluví jako o neúspěšném. Ale to není pravda. I když astronauté na Měsíci nepřistáli. To, že úsilí astronautů a celého pozemního týmu odvrátilo hrozící katastrofu, a že se astronauti vrátili v pořádku na Zemi, byl obrovský úspěch.

Věda je nejlepší indikátor lži, míní vdova po slavném astronomovi Saganovi. Nelze si nevzpomenout na krásný citát Carla Sagana: „Kdybychom v celém vesmíru měli být sami, bylo by to plýtvání místem“.

Pentagon oficiálně zveřejnil videa s UFO. Záběry jsou pravé, ale neví, co na nich je.   Znamená to, že jsou za tím mimozemšťané? Nemusí to tak být. Mimozemská hypotéza je pouze jedním z mnoha možných vysvětlení UFO. Na přiznaných záběrech je skutečně UFO, přesně ve smyslu té zkratky: neidentifikované létající objekty. I když ty záběry jsou zajímavé, velmi zajímavé – a podněcují naší fantazii…

Žijeme uvnitř Matrixu? Pokud ano, můžeme ztratit vesmír. Toto je také jedno z možných vysvětlení Fermiho paradoxu…

Události a výročí:

5. 5. 1992 – Tři sekery, Československo

Neznámý objekt zachytily vojenské radiolokátory ještě nad Německem, překročil hranice v prostoru Tři sekery.  Několik různých radiolokátorů (pracujících v různých režimech a na různých frekvencích) ukazovalo na neznámý objekt pohybující se rychlostí asi 200 km/h ve výši 1500 metrů nad zemí. K jeho identifikaci vzlétla hotovostní letadla i vrtulník, avšak neúspěšně – přes příznivé počasí dobrou dohlednost nebyl objekt nalezen. Ten se mezitím u obce Hvozd otočil směrem k severu a pokračoval až k Chomutovu. Poblíž Jirkova pak náhle zmizel z obrazovek.

5. 5. 1995 – film s pitvou mimozemšťana, USA

Ray Santilli zveřejnil film s pitvou „mimozemšťana“ z Roswellu. V roce 2006 Santilli přiznal, že šlo o falešné video, které natočil společně s Gary Shoefieldem.

13. 5. 1917 – Fatima, Portugalsko

V roce 1917 došlo v portugalském městečku Fatima k sérii šesti zjevení „panny Marie“. Bytost se zjevovala v měsíčních intervalech (od května do října) třem chudým vesnickým dětem, ostatní svědkové jí neviděli. Přesto např. při pátém zjevení 13.září 1917 pozorovalo asi 20 až 30 tisíc shromážděných lidí neobvyklé jevy. Při jasné obloze došlo k viditelnému snížení svítivosti Slunce,dokonce natolik, že na denní obloze lidé spatřili Měsíc a hvězdy, pak po prudkém záblesku obklopila přítomné žlutá mlha. Na obloze zazářil světelný pruh a k východu pomalu plula zářící světelná koule.  Už tehdy se hovořilo o „aeroplánu Panny Marie“. Během zjevení po dobu asi 15ti minut padaly z nebe vločky jakési jemné bílé hmoty, podobné lupínkům květů (andělské vlasy?), které se však před dopadem na zem stačily odpařit.

V historii došlo a dochází k mnoha dalším„Mariánským zjevením“.  Přestože jde především o nábožensky vysvětlovaný fenomén, má nepopiratelný přesah i do ufologie.

17. 5. 1926 – Praha, ČR

Narodil se MUDr. Ludvík Souček, lékař spisovatel, výborný autor science-fiction a průkopník záhadologie.

28. 5. 1926 – Praha, ČR

Narodil se ing. Věnceslav Patrovský, významný český chemik, ufolog a jeden ze zakladatelů české záhadologie.

Akce:

V květnu bohužel žádné akce nebudou.

Humor:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*