Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Liberecké hasiče opouští ředitel Luděk Prudil. Míří do Prahy

V Libereckém kraji po čtyřech a půl letech skončí v pozici krajského ředitele hasičů Luděk Prudil. Od května bude stejnou pozici zastávat v Praze, kde nahradí Romana Hlinovského. Nový ředitel hasičů v Libereckém kraji vzejde z výběrového řízení, do té doby bude řízením pověřený Prudilův náměstek Jan Málek.

Prudil převzal v Liberci záslužnou medaili prvního stupně Libereckého kraje. Po Hlinovském funkci přebíral i v roce 2015, byl to tehdy jeho předchůdce na pozici ředitele hasičů v Libereckém kraji. Prudil si ale nemyslí, že tato pozice v Liberci je nutnou zastávkou k vedení pražských hasičů. „Mohlo by se tak zdát, ale prostě je to náhoda," podotkl.

Z působení v Libereckém kraji za úspěch z poslední doby považuje, že se podařilo zahájit výstavbu stanice v Doksech na Českolipsku. „Protože to byl boj, který se dělal od 90. let, a konečně se tedy podařil," uvedl. Stanice by měla být v provozu ještě letos, otevření se plánuje na prosinec. Nové stanice by ale podle Prudila potřebovaly i Jilemnice nebo Turnov, přípravné práce již začaly.

Ze zásahů za největší považuje Prudil požár chemičky Severochema v Liberci z 29. května 2017, který provázely četné výbuchy sudů naplněných chemikáliemi. Požár tehdy zasáhl sklad hořlavých kapalin a část výroby. „Řekl bych až zázrakem se podařilo jej velmi rychle zlikvidovat a ne nadarmo byl tento zásah vyhodnocen mezi deseti nejlepšími zásahy na celém světě," dodal Prudil. Do likvidace požáru bylo před třemi lety nasazeno okolo 120 hasičů a byl vyhlášen zvláštní stupeň požárního poplachu. Severochema škodu a ušlý zisk vyčíslila na více než 181 milionů korun.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky hasiči, Liberec, Praha, hzs lk, Liberecký kraj, Jan Málek, Roman Hlinovský, Severochema, Doksy, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké hasiče opouští ředitel Luděk Prudil. Míří do Prahy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.