2. května 2020 • 15:55

Eso Interu chce do Barcelony. Peče se přestup se slevou, ve hře i výměna

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to tak dávno, co se barcelonský boss Josep Maria Bartolomeu nechal slyšet, že ve fotbalových přestupech vinou koronavirové krize už zdaleka nebude protékat tolik peněz jako dosud. Je to ale právě jeho klub, který si na léto chystá jednu bombu. Ofenzivu "Blaugranas" má posílit Messiho krajan Lautaro Martínez z Interu Milán. Barceloně nahrává fakt, že hráč si o přestup sám říká, a bude dostupný za o něco méně peněz, než se původně zdálo.



Katalánský velkoklub si jako prioritu na přestupovém trhu stanovil útočníka, který brzy nahradí kanonýra Luise Suáreze . Jedničkou na pomyslném seznamu je Argentinec Lautaro Martínez. Je mladý, v srpnu oslaví teprve třiadvacáté narozeniny, ale už prověřený jednou z nejlepších ligových soutěží světa, Serií A, kde ve 22 zápasech nastřílel 11 gólů. A nerozklepou se mu kolena, když zazní znělka Ligy mistrů. To poznali i čeští fanoušci – když Inter na konci loňského listopadu vyhrál 3:1 na Slavii, právě Martínez dával dvě branky.

Největší překážkou při jednání měla být výkupní klauzule, která u odchovance argentinského Racing Clubu činí zhruba 111 milionů eur (3 miliardy korun). Podle informací španělského deníku Mundo Deportivo je ale Inter připraven přijmout nižší nabídku, a to okolo 90 milionů eur (2,4 miliardy korun).

„Sleva“ na mladého produktivního snajpra překvapivě dává smysl. Martínez měl totiž klubovým šéfům v Interu sdělit, že odmítne jakoukoli nabídku nové smlouvy, protože srdce ho táhne právě do Barcelony. Italský klub tak zcela logicky nebude chtít držet na soupisce nespokojeného hráče a raději jej prodá sice pod cenou, ale stále za velmi solidní profit. Lautarův příchod na San Siro v červenci 2018 stál Inter 22,7 milionu eur (615 milionů korun).

Podle Daily Mailu se o Martíneze zajímá i Manchester United či PSG, Barcelona je ale v jednání s Interem suverénně nejdál. Milánský klub je připravený přijmout i hráčskou kompenzaci, která by v součtu s doplatkem měla hodnotu kýžených 90 milionů eur. Zdroje se shodují, že Inter by si přál z Camp Nou přivést dva hráče – záložníka Artura Vidala nastálo a útočníka Antoinea Griezmanna na hostování.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana, deník Sport, sobota 2. května 2020 Titulní strana, deník Sport, sobota 2. května 2020Foto Sport

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud