Dagmar Havlová: PŘÍZNAKY KORONAVIRU! NEMOHLA DÝCHAT | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dagmar Havlová: PŘÍZNAKY KORONAVIRU! NEMOHLA DÝCHAT

Dagmar Havlová měla příznaky koronaviru.
Dagmar Havlová měla příznaky koronaviru. (profimedia.cz)

Celý měsíc nemohla dýchat, ale přiznala se k tomu až nyní. Řeč je o manželce bývalého prezidenta Václava Havla (†75) Dagmar Havlové Veškrnové (67). Měla totiž jasné příznaky koronavirového onemocnění, jež nyní sužuje celý svět!

Neuměla se toho dlouho zbavit. Zhruba před rokem nemohla Dagmar Havlová celý měsíc dýchat a trpěla vysokými horečkami. Prodělala snad koronavirus, který i přes veškerou snahu ochránit se zasáhl i naši vlast? „Měla jsem to celý měsíc. Nedýchala jsem. Byly to zkrátka stejné příznaky, o jakých se hovoří teď. Nemohla jsem dýchat, zkrátka to nešlo samovolně,“ svěřila se Dagmar své mladší herecké kolegyni Tereze Rambě (30), která si ji pozvala jako hosta svého podcastu.

Není sama
Dle vzpomínek v tom nejspíš nebyla první dáma až tak úplně sama. Vysoké teploty řešili v té době i herec Vojta Kotek (32) či herečka Klára Melíšková (48). „Dost možná jsme si tím prošli už před rokem,“ pronesla Havlová, která patřila k prvním známým osobnostem, jež začaly šít roušky, a všemožně se snažila zapojit do pomoci potřebným.

Nakažení vlastníci
Onemocnění se zkrátka šířilo mezi herci, kteří se společně sešli na place při natáčení úspěšného snímku Vlastníci. „My jsme tam hrozně onemocněli,“ přitakala Dagmar Havlové sama Ramba a v žertu na účet Dagmar dodala: „Tak doufám, že teď už máš spoustu protilátek.“

Měli podezření
Janek Ledecký (57), zpěvák
Poté, co měl po návratu ze zahraničí neobvyklé dýchací potíže, pojal podezření, že nemoc prodělal. „Jsme s manželkou přesvědčeni, že jsme to měli taky a že patříme k té šťastné části populace, která má buď žádné, nebo jen úplně nepatrné subjektivní příznaky, které člověk neřeší,“ prohlásil v dubnu po návratu ze Švýcarska.

Agáta Prachařová (35), modelka
V jednom z živých přenosů na sociálních sítích v závěru dubna prohlásila: „Myslím si, že jsem už koronu měla. Taky si to myslíte? Je nás víc? V lednu jsem totiž hodně kašlala a měla i horečku, ale pak to najednou samo odešlo. Děti nemocné nebyly.“

KDO MARODIL V CIZINĚ?
Tom Hanks (63), herec
● Olga Kurylenková (40), herečka
princ Charles (71)
● Plácido Domingo (79), operní pěvec
● Boris Johnson (55), britský premiér
●Albert (62), monacký kníže

SLAVNÍ ČEŠI, KTEŘÍ PRODĚLALI KORONAVIRUS
Daniel Křetínský (44), majitel deníků Blesk a Aha!
O tom, že je nemocný, vůbec nevěděl. „Testován jsem byl pro podezření na přítomnost koronaviru ve svém okolí. Všichni, s nimiž jsem podstoupil testy, měli negativní výsledek včetně jediného člověka, od kterého bych to mohl přímo dostat. Já jsem byl testován pozitivně,“ vzpomínal na polovinu března. „Od té doby jsem byl v izolaci. Neměl jsem žádný z příznaků, který by mi umožnil poznat, že jsem nakažený, žádná teplota ani kašel, jen lehká rýma, normálně jsem pracoval,“ doplnil.

Jan Pirk (72), kardiochirurg
Koronavirem se nakazila celá jeho rodina. „Na nejmenších vnoučatech nebyly vidět žádné příznaky, starší děti trochu kašlaly, jako by byly lehce nachlazené. Ale musím uznat, že my dva s Blankou jsme v úplné pohodě nebyli,“ popisoval. „Máš teplotu, suchý kašel, ztratíš chuť k jídlu a Blanka taky čich, jsi unavený, a hlavně se to vleče. Sice to nebylo tak drsné jako chřipka před třemi lety, ale zase to trvalo dýl – poctivých deset dnů jsme byli malátní,“ dodal Pirk.

Lukáš Konečný (41), boxer
V polovině března mu vyšly pozitivní testy na přítomnost koronaviru. Přitom neměl vůbec žádné příznaky, ale byl ve styku s jiným boxerem, u kterého byla už dříve nemoc prokázána. „Jen jeden den mi bylo trochu hůře, měl jsem zvýšenou teplotu. Ale jinak jsem byl stále fit,“ upřesnil průběh nemoci. Manželka ani tři dcery virus Lukáš byl do 10 dnů negativní.

Ladislav Vízek (65), fotbalový internacionál
„Chytil jsem to asi 13. března na mariáši od staršího pána, takový dědeček hříbeček bez imunity. hrál přímo proti němu a od něj jsem to asi dostal. Jako jediný! Nejsem na něj ale naštvaný,“ prozradil oblíbený fotbalový glosátor bývalý reprezentant. Za symptomy označil únavu, kašel, zesláblé tělo, horečky, nechutenství... „Jediným plusem je, že jsem ztratil své desetikilové břicho.“


Dagmar Havlová čte 17. listopadu 2019 novoroční projev svého muže z roku 1990.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
rydlo
3. 5. 2020 • 11:42

Když se o některé „hvězdě” dlouho nepsalo, tak si vzpomněla po desítkách let, že byla v dětství zneužívána a to už je okoukané, tak teď každá měla koronavir už v loňském roce!

vemenozmojistary
3. 5. 2020 • 05:20

Když je někdo úplně blbej, tak se z toho nikdy nevylíže 😂😂😂😂😂 Takhe herka je toho zářný příklad.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.