reklama

Natáčí se nový film o moderním poutnictví Pěšky bez hranic

reklama

Režisérka Eva Toulová natáčí polohranný dokumentární film o moderním poutnictví s názvem Pěšky bez hranic. V hlavní roli diváci uvidí Terezu Petráškovou a Michala Kerna. Natáčení snímku Pěšky bez hranic probíhá na Cyrilometodějských stezkách. Štáb musí podle scénáře ujít po svých bezmála 400 kilometrů.

A o čem zmiňovaný film bude? Tereza má v životě všechno, co si kdy přála – manžela, zdravou dceru a práci, která jí naplňuje. Přesto se nedokáže zbavit pocitu, že jí v životě něco chybí. Rozhodně se proto vyjít ze své komfortní zóny a díky sázce se ocitá na pouti na Velehrad. Pěšky, jen s batohem na zádech poznává, co vlastně moderní poutnictví obnáší. Vystavená nepříznivým podmínkám počasí, ročních období únavě a vyčerpání se navrací k původním hodnotám a nalezení něčeho dávno ztraceného.

„Natáčíme se stejným štábem, co Camino na kolečkách, tak je to pro mě taková srdcová záležitost. Jsme v polovině natáčení, kde jsem si sama na vlastní kůži poprvé vyzkoušela, jaké to je jít v zimě na bodu mrazu nebo putovat za tmy.“ uvedla režisérka.

Producentem filmu a hlavním organizátorem poutí, které se odehrávají v různých ročních obdobích, je známý poutník Petr Hirsch, který produkoval i dokument Camino na kolečkách. Za kamerou natáčí Tomáš Lénárd.

Snímek, který vzniká v rámci fond malých projektů Cyrilometodějské stezky, bude dotočený v květnu 2020.

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama