Změna u mužské biatlonové reprezentace. Přichází k ní sportovní ředitel Rybář

Nejen v samotném reprezentačním týmu biatlonistů a biatlonistek se dějí během pauzy mezi biatlonovými sezónami. Poté, co z něj nadobro odešli a skončili tak svou dlouholetou sportovní kariéru Veronika Vítková potažmo Michal Šlesingr, se nyní konají zásadní změny v realizačním týmu mužské biiatlonové reprezentace. Zatímco u žen nadále budou ve svých funkcích působit norský trenér Egil Gjelland se svým asistentem Jiřím Holubcem, u mužů končí po dvou sezónách Zdeněk Vítek, který nyní bude mít nově na starost biatlonový mužský B-tým. Ten naopak opouští trenér Aleš Ligaun, který se právě stane novým trenérem mužského A-týmu a pomáhat při tom bude sportovní ředitel českého biatlonu Ondřej Rybář.

Vedle nového působení ve funkci trenéra mužské biatlonové reprezentace hodlá Ondřej Rybář pokračovat i nadále působit ve funkci sportovního ředitele. „Nevidím to jako radikální změnu, spíš jsme tým malinko přeskupili,“ nechal se pak Rybář slyšet v rozhovoru pro svazový web biatlon.cz s tím, že na všechny závody se rozhodně jako člen realizačního týmu jezdit nebude. „Celý Světový pohár objede Aleš, pro něj to bude velká škola,“ věří Rybář.

Konec Zdeňka Vítka po dvou sezónách ve funkci trenéra mužské biatlonové reprezentace je podle všeho důsledkem toho, že se během těchto dvou sezón týmu kolem Ondřeje Moravce či Michala Krčmáře nedařilo tak, jak v předchozích letech. Například právě dva zmínění čeští biatlonisté se v posledních dvou letech v celkovém hodnocení Světového poháru pohybovali až ve třetí desítce. „Byli jsme se Zdeňkem domluvení na dva roky s tím, že se pak uvidí, jak to bude dál,“ uvedl ke konci Zdeňka Vítka sám Jiří Hamza, šéf českého biatlonového svazu.

Osobnost Ondřeje Rybáře se vrací k mužskému biatlonu po sedmi letech. Právě v roce 2013 působil u této části národního týmu naposledy, tehdy byl i ve funkci šéftrenéra a postaral se o biatlonový boom v českých luzích a hájích. „Nechtěli jsme teď sahat do zahraničí, čímž se okruh kandidátů podstatně zmenšil. Z mého pohledu jsme našli nejlepší možné řešení. Jsem rád, že Ondra tuto nabídku přijal," řekl Hamza.

Nyní bude práce Ondřeje Rybáře jiná i v tom, že se bude muset v nejbližších letech postarat o generační výmenu závodníků, neboť nejen že letos skončil svou kariéru Michal Šlesingr, v příštím roce hodlá ten samý krok učinit i Ondřej Moravec. „Máme mladé kluky s velkým potenciálem, ale potřebují čas. Bylo to tak třeba i u Bimba, který se po příchodu z juniorů tři roky rozkoukával,“ připomněl Rybář vzestup v případě Michala Krčmáře.

Související

Více souvisejících

Biatlon

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy