Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Arnold se vrátil z budoucnosti, aby zachránil Bohuše. Brněnští videokouzelníci jsou zpět s EETerminátorem

Michal Orsava a Michaela Lovecká. Pokud vám tahle jména nic neříkají, vězte, že s jejich prací jste se už určitě setkali. Brněnští tvůrci kouzlí s video animací a na kontě mají celou řadu virálních videí. Nejnovějším počinem jejich společnosti FILMAGIX je EETerminátor. V hlavních rolích Arnold (Arnošt) Schwarzenegger, Bohuš Stejskal a stejně jako v posledních projektech nechybí zástupci české politické scény a celá řada nejrůznějších odkazů a vtípků v pozadí..

Souboj Z-Mana a Arnošta Terminátora

Příběh začíná v blízké budoucnosti roku 2030 v České republice, kdy je země sužována vládou zámožného politika. Na moravském venkově se však objeví nečekaný hrdina, jehož rostoucí ambice jsou mocnáři trnem v oku. Aby svého stále populárnějšího rivala zastavil, rozhoduje se po vzoru Skynetu poslat do minulosti roku 2020 obávaného Agrobota.

Bývalý dřevorubec z Moravy je však dostatečně pohotový a i on posílá na svoji obranu slavného Terminátora. V roce 2020 se tak odehrává hlavní den vyúčtování, který po několika zvratech končí vítězstvím Bohuše a Terminátora Arnošta.

„Bohuš je stejně jako Terminátor a vybraní političtí zástupci vděčným zdrojem legendárních scén a hlášek, které jsou pro tvorbu těchto projektů nezbytné, jelikož se 90 % tvoří postprodukčně. Společně s tím se nám tandem vybraných politických osobností velmi osvědčil také v minulém videu, a proto jsme se rozhodli je obsadit i v tomto projektu," uvádí Michal Orsava a Michaela Lovecká. 

Vedle Orsavy jako režiséra a Lovecké jako hlavní animátorky se na videu se výrazně podílel i Honza Kalser, který zpracoval velké množství rotoskopingu (vystřihování postav z filmů, tj. ze všech 25 snímků každé vteřiny stopáže, jak vzniká takové video se můžete podívat v našem článku). Na různých částech postprodukce se také podíleli Michal Fíbek, Jiří Kubalec, Matěj Kumšta a Martin Střálka, o zvukové ruchy a sound design se postaral Luboš Ondráček z produkce Epicture. Nápady pro texty a vtípky v pozadí pak zpracoval Tomáš Lovecký.

Na kontě celá řada virálů

Orsava s Loveckou mají za sebou už několik virálních videí, které na různých platformách posbíraly miliony shlédnutí. Vše odstartoval v roce 2016 Tom Hanks alias Robert Langdon ve videu Brno - město vzrušení, kde  odkrývá nejtemnější brněnská tajemství.

Hitem především na sociálních sítích se poté staly Babišovy dostihy.

Monumentální úspěch slavil i Michael Knight aneb Knight Rider, který svého legendárního Kitta prohnal po české D1.

Dalším počinem pak byla parodie na komedii Sám doma, kterou autor zasadil do pražského, respektive brněnského prostředí a kde se Kevin vydá hledat sám americký prezident Donald Trump.

Velmi oblíbeným počinem pak byl remake slavného Návratu do budoucnosti.

Zatím předposledním kouskem z autorské dílny byl boj Harryho Pottera s čarodějem Bumbálem.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Orsava, Michaela Lovecká

Štítky michal orsava, michaela lovecká, terminátor, eetirminátor, Andrej Babiš, miloš zeman, Bohuš Stejskal, projekt, Michael Knight, Donald Trump, Česko, Tom Hanks, Harry Potter, Robert Langdon, Luboš Ondráček, Návrat do budoucnosti, Sám doma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Arnold se vrátil z budoucnosti, aby zachránil Bohuše. Brněnští videokouzelníci jsou zpět s EETerminátorem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.