4. 5. 2020

Novinka pod lupou: Dummy (Quibi)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dummy
Žánr komedie
Stanice Quibi
Premiéra 20. 4. 2020
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 8 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

O rozmazlenou, žárlivou a manipulativní sexuální pannu Barbaru se její původní majitel moc dobře nestaral. Barbara proto přesvědčí jeho přítelkyni – talentovanou spisovatelku Cody, která ji jako jediná může slyšet mluvit, aby si ji vzala domů. Barbara se rozhodne, že Cody pomůže vyléčit její psací blok.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem ráda, že to mělo osm minut, protože to byla tak nějak ideální délka na to, aby vám celý ten absurdní koncept přišel vtipný, a zároveň jste ještě neměli nutkání z toho ublinknout.

Je to téma, které se jen tak nevidí, to je rozhodně pravda. Tvůrkyni fantazie rozhodně nechybí, to se vždycky cení. Je to seriál pro masy? Nadrženci si ho asi ujít nenechají. Zároveň ale nutno říct, že nejde o žádné porno, takže tady nic extra zvrhlého nečekejte. Pár peprnných hlášek zazní, ale to je asi tak všechno.

Jak říkám, sledovat to maratonem, dost možná se začnu za chvíli nudit. Přece jen rozhovory se sexuální pannou nejsou asi něco, co bych si představovala jako tu nejlepší seriálovou zábavu. Ale uznávám, že měla občas docela solidní hlášky, u kterých – když se nad nimi zamyslíte – tak asi vychází z něčeho, co může být docela dobře pravda (šíření bakterií kvůli nedostatečnému čištění atd.).

Kdyby byla k dispozici celá série, tak si ten maraton pro zajímavost dám. Ale nečekám, že by mi seriál mimo základní premisu utkvěl v paměti na nějak dlouho. Ale jak říkám, oceňuju neokoukaný nápad.

  • zajímavý nápad
  • pár vtipných a trefných hlášek
  • rychle se okouká
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak do tohohle jsem šel úplně naslepo. Nepustil jsem si trailer a ani jsem si nepřečetl popisek, kdybych tak udělal, tak bych do pilotu pravděpodobně nešel. Jediné, k čemu bych seriál mohl přirovnat, je asi Ted (Méďa), a to fakt jen zdaleka. Jako člověk, který si oba filmy relativně užil, bych toto pravdě radši vypustil z hlavy. Při úplném začátku jsem se trochu křenil a říkal si, co to sakra bude, pak ale přišla zajímavá konverzace páru, které by se se svou nechutností dala přirovnat právě k Méďovi. To co ale následovalo potom, bylo za mě až moc divné a nechutné až přemíru.

Obsazení, které obsahuje pouze tři herce, mi přišlo v pohodě. Na Annu Kendrick se dá dívat a Donal Logue vypadá jako postarší sympaťák. Co se týče panny, které propůjčila hlas Meredith Hagner, kterou absolutně neznám, tak musím zmínit ty otřesné efekty, které použili na její „oživení.“ Panna vypadá jak postava z nějaké divné erotické hry, kterou mi reklamy na internetu pořád vyskakují.

Hlavní výtkou, kterou celkově k Quibi mám, je to, že jejich epizody jsou neskutečně krátké a spíše by lépe vypadaly dohromady jako celovečerní film. Zde mi však délka epizody neskutečně vyhovuje, jelikož se z velké části jednalo o utrpení. Pilotní epizoda mě tedy na další sledování seriálu nenavnadila, takže mě nedostupnost Quibi u nás nenaštvala.

  • obsazení
  • rozhovor páru pobavil
  • délka
  • až moc nechutný humor
  • počítačové efekty
40 %
Mé hodnocení
Micuda98

První, co jsem z Quibi viděl. V rámci výzkumu jsem si to pustil jak v landscape módu, tak v portrait módu a povím vám. To muselo dát práce, a přitom taková blbost. Je vidět, že někdo musel nejspíš ručně vybírat, co zůstane neoříznuto v kterém módu, protože to není typický ořez od prostředka. Je vidět, že oba módy pracují s tím, co mají k dispozici. To jen z technického hlediska.

Samotný pilot Dummy není nijak světoborný a teď zpětně mohu říct, že je z trojice uvolněné zadarmo rozhodně nejslabší, i když podle počtu zhlédnutí je vidět, že lidi jsou na něj nejzvědavější. Bohužel pro mě to nebylo nijak šokující, jak nejspíš mělo být, a ani nijak extrémně vtipné. Jasně, některé hlášky figuríny o hygieně mají nádech vtipu, ale jinak je to spíš nechutné. Samotná figurína působí celkem reálně, takže cgi kritizovat nebudu. Problém mám se samotným dialogem, který v ostatních Quibi pilotech funguje lépe. Nevím, jestli to je tím, že figurína nehraje tak jako živí herci a nedodá tomu ten glanc, nebo tím, že dialog nemá tu gradaci, která v dramatu má kam směřovat, ale tady se jen rozplizne v nic.

  • nápad
  • není asi tak vtipné, jak by mohlo být
  • portrait mód nejspíš vyzkouší člověk jednou a pak už je tam zbytečně
60 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
petrSF

petrSF

To bylo správně švihle šílené, za mě 80% (ale 20% je za Annu Kendrick 😍)
před 3 roky
jesmot

jesmot

Já jsem tak rád, že nejsem sám. Vypnuto. Naprosto bez šance dodívat. A ještě k tomu sepsat názor? Ani...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Chvíli to bylo roztomile švihlé, ale pak se to hodně rychle zvrtlo v naprosto absurdní...
před 2 roky
Další články k tématu