Eva Decastelo je dnes vyhledávanou herečkou a moderátorkou. Za úspěšnou kariérou ale stojí léta dřiny, kdy Eva chodila od konkurzu ke konkurzu a snažila se veřejnost přesvědčit, že může být modelkou. Slyšíte dobře! Drobná hnědovláska se nejprve toužila promenádovat po mole. Nakonec však sama uznala, že se svými necelými 160 centimetry to dělat nemůže. Jaká byla její cesta za slávou?

„Já jsem chtěla být nejdříve lékárnice, protože dědeček byl lékárník, pak krasojezdkyně a pak až modelka. Já jsem od třinácti vymetala různý soutěže miss, kde nebylo omezení výšky. Byla jsem na Miss Poupě, Miss Horal nebo Mini Miss. Myslím, že jsem byla druhá nebo třetí,“ prozrazuje Šípu Eva Decastelo.

Už od útlého věku Eva obrážela soutěže, toužila být modelkou

„Na Miss Horal. Tak jsem byla, myslím, Miss Sympatie a vyhrála to Jitka Kocurová. S tou jsme se na soutěžích potkávaly poměrně často. Mezitím si mě všimla jedna modelingová agentura, která zjistila, že se všude cpu a mám poměrně herecký talent, tak mě začala posílat na castingy na reklamy,“ vysvětluje moderátorka.

V reklamách bylo nutné ovládat herecké řemeslo a Eva se tak příležitosti mohla chytnout za pačesy. Nyní je žádanou osobností ať už v divadle nebo na nejrůznějších akcích. Zadarmo to ale rozhodně nebylo.

Nakonec pochopila, že je na to moc malá

„Já jsem se cpala na všechny možné konkurzy. Občas, i když tam bylo omezení výšky. Já jsem to prostě chtěla dělat a furt jsem nechápala, že když jsem hobit, tak modelku dělat nemůžu. Sázela jsem na to, že mi všichni říkali, že mám hezkej fotogenickej ksichtík,“ pousmívá se Eva.

„Začala jsem teda dělat reklamu. První už ve čtrnácti. Bylo to pro časopis Překvapení, který tady začal vycházet. Ty reklamy byly tak trošku o herectví,“ pokračuje. Právě titulku z časopisu Překvapení zveřejnila na svém Instagramu společně s dalšími snímky z dávné historie.

Dnes je Eva Decastelo hlavně moderátorkou

„Píše se rok 1996, je mi 17, už 4 roky se pokouším prorazit jako modelka. A stále mi nedochází, že s 1,58cm to fakt nepůjde,“ prozrazuje detaily. „Ty fotky objevil manžel někde v archivu,“ říká Eva, která odtajňuje, kdo jí posléze v kariéře pomohl nejvíce.

„V sedmnácti jsem objevila v novinách inzerát do Divadla Na zábradlí. Bylo tam tehdy napsáno, že hledají pohybově nadanou dívku španělského typu do 160 centimetrů. Bylo tam ještě napsáno, že by to měla být absolventka konzervatoře nebo DAMU, ale to jsem úspěšně ignorovala,“ směje se Decastelo.

Hraje také v divadle

Přijela jsem na konkurz do hry Na hniličko. Ve finále jsme byly dvě – já a Tatiana Dyková. „Ve finále jsem tu roli dostala já. Dostala jsem se k opravdovému herectví, a to díky Ivaně Chýlkový, Evě Holubový a Honzovi Krausovi. Co se týká herectví, můžu být pokaždý někdo jinej. Člověk se hrozně vyblbne,“ jmenuje výhody hereckého povolání.

Kdyby se musela rozhodnout, zda má raději moderování nebo herectví, nevěděla by si rady. „Jako moderátorka mám moc. Jakmile mám v ruce mikrofon, tak mám moc na těma všema, pro který to moderuju. Já mám 158 centimetrů a trpím asi trochu napoleonským komplexem. Představa, že mě musí poslouchat dvoumetrový lidi a ještě mi zaplatí, mi přijde velmi uspokojující,“ dodala radostně Eva.