Pandemie mění zavedené zvyky a v gastronomii to teď platí obzvláště. A z jedné takové změny teď budou těžit zejména zákazníci. Chystané rozvolňování karanténních opatření aktivizovalo provozní i šéfkuchařské týmy českých restaurací, které sestavují nové plány pro letošní sezonu, ovlivněnou krizí kolem onemocnění covid-19. A vypadá to, že Češi si budou moci dopřát vysokou gastronomii už v rámci ne tisíců, ale stovek korun.
Jedním z příkladů je i pražská restaurace pyšnící se michelinskou hvězdou La Degustation Bohême Bourgeoise, patřící do skupiny Ambiente Tomáše Karpíška, v níž je pánem šéfkuchař Oldřich Sahajdák. Ta v souvislosti s uvolněním opatření ohlásila znovuotevření rezervací po koronavirové pauze s jednou novinkou.
„Tým michelinských kuchařů vedený šéfkuchařem Oldřichem Sahajdákem bude nově podávat obědy a zavádí nový koncept večeří. Nabídne je ode dne, kdy bude povoleno znovuotevření restaurací, rezervace přijímá prostřednictvím e-mailu už nyní,“ uvedla v pondělí Šárka Hamanová z marketingu Ambiente s tím, že zákazníci ke každému obědu dostanou předkrm i dezert a že podle současných plánů by mělo dojít k otevření plného provozu restaurace 25. května.
Pokrmy od týmu kuchařů vedeného Oldřichem Sahajdákem patří k tomu nejlepšímu, co v české gastronomii můžete najít. I proto se degustační menu v La Degustation Bohême Bourgeoise cenově pohybují i na šesti tisících korunách. Novinky budou znatelně dostupnější.
„Cena oběda bez nápojů se bude pohybovat kolem 700 korun. Rozšířené tříchodové menu v ceně kolem 900 korun bude v nabídce i v době večeří. Pětichodová degustační večeře bude stát 1800 korun,“ vypočítává Hamanová.
„I velké degustace chceme zachovat, protože věříme, že pořád budou lidé, kteří budou chtít jít na gastronomickou operu. I když jich asi bude míň,“ říká k tomu majitel Ambiente Tomáš Karpíšek, se kterým najdete rozhovor v květnovém čísle magazínu Forbes, jež vyjde příští týden.
„Budeme vařit pořád stejně, kvalitně, poctivě, jen to budeme servírovat jinak,“ dodává Karpíšek s vědomím, že byznys La Degustation stál před pandemií z velké části na zahraničních hostech, jejichž návrat bude vzhledem k uzavřeným hranicím složitější.
La Degustation Bohême Bourgeoise se se současnou situací vypořádává různými způsoby. Před několika týdny zavedla například akci nazvanou Večeře do ruky, při které vydává večeře „skrz dveře“ v ešusu a lidé si je mohou sníst v autě či formou venkovního pikniku. Akce pokračuje až do plného otevření restaurace.
4. 5. 20203 min
Jan Strouhal
redaktor Forbes Česko
Má za sebou patnáctileté mediální kolečko v ekonomických médiích, věnuje se tématům z byznysu a to zejména energetice. Rád si ale občas odskočí i k lifeovým článkům.
Pavel Kalouš
Redaktor Forbesu
Zajímá ho sport a životní styl. Na Forbes.cz bude psát také o tom, jaké byly první zásadní kroky, které dnes úspěšné podnikatele dovedly k prvnímu vydělanému milionu - a co tito lidé radí do začátku podnikání.
Nejnovější články
Sdílet článek
Forbes slaví v listopadu desáté narozeniny. Připomeňte si s námi některé z mimořádných příběhů a rozhovorů, které jsme za tu dobu vydali – a dalších jedenadvacet pak najdete v našem tištěném speciálu Forbes 10. Všechno bylo v ten moment dokonalé. Úzký pruh světla z ulice dopadal na staré točité schodiště přesně do míst, kde stála ona, takže z okolního šera vystupovala jako okouzlující bohyně. […]
Link zkopírován
2. 12. 202134 min
Sdílet článek
Forbes slaví v listopadu desáté narozeniny. Připomeňte si s námi některé z mimořádných příběhů a rozhovorů, které jsme za tu dobu vydali – a dalších jedenadvacet pak najdete v našem tištěném speciálu Forbes 10. Mark Zuckerberg měl ten večer skvělou náladu. Na tuhle zprávu totiž šéf Facebooku čekal dlouho – počet statusů, které lidé na jeho sociální síti odeslali za den, […]
Link zkopírován
30. 11. 202123 min
Sdílet článek
Forbes oslavil vloni v listopadu desáté narozeniny. Připomeňte si s námi některé z mimořádných příběhů a rozhovorů, které jsme za tu dobu vydali, a které vyšly souhrnně ve speciálu Forbes 10. *** Malé firmy, které z Česka prorazí až do světa – máloco dělá Forbesu tak velkou radost jako hledání těchto příběhů. Takových, jako je ten o Martinu Šulovi, díky jehož nápadu […]
Link zkopírován
30. 11. 20217 min