Socha Krista Spasitele dostala roušku proti nákaze COVID-19

Socha Krista Spasitele dostala roušku proti nákaze COVID-19. Projekce je součástí kampaně na podporu používání roušek jako způsobu prevence proti novému koronaviru.

Projekce na jedné z nejznámějších památek na světě je součástí kampaně na podporu používání roušek jako způsobu prevence proti novému koronaviru.

Rouška, kterou dnes používá mnoho lidí na ulicích Brazílie a ve světě, pokrývala také nos a ústa největší brazilské ikony: Krista Spasitele. Tato akce v rámci iniciativy Todos pela Saúde (Všichni pro zdraví), aliance zdravotnických odborníků vytvořené s cílem bojovat proti novému koronaviru a jeho dopadům na brazilskou společnost, zdůrazňuje důležitost ochrany každé osoby odcházející z domova a podporuje poselství # MaskSaves. Projekce proběhla tuto neděli (3. května) od 19:00 do 22:00. Video s projekcí naleznete zde: https://we.tl/t-Aw5RL82qC5

„Socha Krista Spasitele se opět představuje jako základní symbol pro utváření kolektivních standardů pro zachování života," řekl otec Omar, rektor svatyně Krista Spasitele.

Používání ochranných roušek bylo jedním z hlavních doporučení úřadů, aby se zabránilo šíření nového koronaviru. Opatření je v souladu s nedávnými lékařskými studiemi, které prokazují vysoký stupeň přenášení nákazy asymptomatickými osobami, a proto je nezbytné používat ochranu i u těch, kdo nemají horečku, kašel, bolesti hlavy nebo bolesti v krku. Proto je tato iniciativa důležitá pro snížení úrovně kontaminace při společenském kontaktu.

Todos pela Saúde (Všichni pro zdraví)

Kampaň na podporu používání roušek je součástí iniciativy Todos pela Saúde, která byla vytvořena s cílem bojovat proti novému koronaviru a jeho dopadům na brazilskou společnost. Iniciativa se skládá ze čtyř směrů - informování, ochrana, péče a obnovení. Sahá od poradenství a posilování stávajících iniciativ po nákup zdravotnického vybavení, školení zdravotnických pracovníků a nákup a distribuci pomůcek.

Itaú, největší banka v Latinské Americe, vyčlenila na financování vzniku a činnosti iniciativy Todos pela Saúde 200 milionů USD. Tyto finanční prostředky jsou spravovány skupinou specialistů vedených lékařem Paulo Chapchapem, lékařem chirurgické kliniky University Sao Paulo a generálním ředitelem nemocnice Sírio Liban?s, jedné z největších v Brazílii. Akce, které mají být financovány, jsou již tímto týmem definovány tak, aby strategická rozhodnutí byla podporována technickými a vědeckými poznatky.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1163363/Christ_the_Redeemer_gets_mask_light.jpg

KONTAKT: Itaú Unibanco - podniková komunikace +55 (11) 5019-8880 / 8881 - press@itau-unibanco.com.br

Klíčová slova Brazílie-kultura-koronavirus-Todos pela Saúde

Oblast
Latinská Amerika a Karibská oblast, Antarktida (la)

Kategorie
Kultura
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.