Asad: Nárůst případů koronaviru v Sýrii by znamenal katastrofu

Syrský prezident Bašár Asad dnes varoval, že Sýrii by čekala skutečná katastrofa, pokud by počty osob nakažených koronavirem rapidně vzrostly a ochromily by zdravotnický systém. Informovala o tom agentura Reuters.

Podle americké Univerzity Johnse Hopkinse se dosud v Sýrii koronavirus potvrdil u 44 lidí a tři zemřeli. Údaje jsou převážně z vládou kontrolovaných oblastí.

Asad v projevu k vládní komisi, která sleduje dopad protikoronavirových opatření, upozornil, že nízký počet infekcí v zemi neznamená, že je Sýrie mimo nebezpečí. "Tato čísla by mohla v nadcházejících několika dnech nebo týdnech najednou prudce stoupnout a stali bychom se svědky skutečné katastrofy," uvedl syrský prezident.

Světová zdravotnická organizace (WHO) opakovaně vyjádřila obavy z možného dopadu nemoci covid-19, kterou koronavirus způsobuje, v zemích se slabšími zdravotnickými systémy, k nimž se na Blízkém východě vedle válkou zmítaného Jemenu řadí také Sýrie, kde konflikt trvá už od roku 2011.

Související

Více souvisejících

Bašár Asad Sýrie Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy