Memoriál Josefa Odložila se rozeběhne 8. června 2020 na pražském stadionu na Julisce

Vážení příznivci Memoriálu Josefa Odložila, vážení příznivci atletiky,

zhruba v polovině dubna 2020 jsme se s šéfem ASC Dukla Praha Dr. Jaroslavem Priščákem, předsedou atletického oddílu ASC Dukla Jiřím Šimicem a bývalým šéftrenérem Českého atletického svazu Václavem Fišerem rozhodli, že přes všechny peripetie uspořádáme i v letošním roce vzpomínku na Josefa Odložila.

Jedním z důvodů bylo i to, že Josef Odložil byl úžasným bojovníkem jak na atletické dráze, tak i v ostatních činnostech. A proto i my chceme zabojovat a vzdát hold jeho odkazu. Naše rozhodnutí padlo ve chvílích, kdy první sportovní akce měly být povoleny právě od data konání našeho mítinku, pondělí 8. června 2020. Mezitím došlo ke zrychlení uvolňování sportovních aktivit.

V současné době jsme připraveni splnit všechny hygienické podmínky, které jsou stanoveny pro pořádání sportovních akcí. Ty určují mimo jiné, že ve stejnou dobu na stejném místě nesmí provádět své aktivity více než 50 osob (to je včetně rozhodčích, technického zabezpečení, zabezpečení televizního přenosu atd.). Předpokládáme, že vzhledem k vývoji pandemické situace může dojít ještě k rychlejšímu rozvolňování různých zákazů, což by nám umožnilo uspořádat například více disciplín, případně i nějaké mládežnické závody.

Pro stávající situaci máme připravený následující program devíti disciplín

• 17:40 oštěp ženy (muži)
• 18:02 100 m muži, koule muži – Memoriál Jaroslava Brabce
• 18:15 800 m ženy, dálka muži
• 18:25 oštěp muži (ženy)
• 18:30 110 m překážek muži
• 18:45 1500 m muži – Memoriál Josefa Odložila
• 18:55 200 m muži

Navzdory tíživé situaci s cestováním jsou již nyní přihlášeni i závodníci ze zahraničí.
Bohužel je málo pravděpodobné, že se závodu budou moci účastnit napřímo diváci. Je zabezpečen přímý přenos Českou televizí.

Uvažujeme ale i o možnosti, že by se diváci virtuálně mohli podílet finanční částkou na odměnách za umístění pro závodící atlety. Tento záměr je dán i tím, že vzhledem k okolnostem není letošní Memoriál Josefa Odložila podpořen finančně ze strany MŠMT a dalších institucí. O podrobnostech budeme informovat na webových stránkách.

Přeji Vám všem pohodové jarní dny.

Valašské slivovici a výborné meruňkovici jako nejlepší dosud známé dezinfekci zdar a koronaviru úplný zmar!


Miroslav Ševčík
předseda organizačního výboru a ředitel závodu Memoriálu Josefa Odložila

(ps, SportovníListy.cz, facebook ASC Dukla, foto: Petr Skála)