Cenu města Duchcova získali místní hasiči už podruhé
Ilustrační foto: archiv HZS Ústeckého kraje
Teplice

Duchcov – Cenu města Duchcova za rok 2019 získal tamní sbor dobrovolných hasičů. Rozhodli o tom zastupitelé města na svém dubnovém zasedání. Ocenění, které je udělované s ohledem na mimořádný přínos osoby nebo právnického subjektu pro život města, získali duchcovští hasiči už podruhé. Poprvé to bylo v roce 2012. Podle starosty Zbyňka Šimbery je město ocenilo znovu zejména za obětavý a profesionální přístup při řešení krizových situací.

Na projednávaný bod programu a doporučení radních zareagoval zastupitel Jaroslav Drbohlav. Ten s navrženým oceněním hasičů souhlasil a zdůraznil, že jsou jedním z mála spolků, který myslí víc na druhé než na sebe. Nicméně podal protinávrh, aby cenu získal kromě hasičů také Dušan Petráš, který je aktivní v oblasti turistiky, sportu a v Sokolu. Mimo jiné organizuje Mezinárodní turistický pochod Giacoma Casanovy nebo Celostátní sokolský cyklistický sraz. Protinávrh Jaroslava Drbohlava ale zastupitelé nepřijali.

Cena města Duchcova je udělovaná každoročně a je určená pro osobnosti nebo právnické subjekty, které se aktivně podílejí na zkvalitňování života občanů. A to v oblastech společenských, kulturních, sportovních nebo při rozvoji samotného města.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru