Plavec Sun Jang se odvolal proti osmiletému trestu ke švýcarskému soudu

Trojnásobný olympijský vítěz v plavání Sun Jang se odvolal ke švýcarskému nejvyššímu soudu proti osmiletému trestu za porušení dopingových pravidel. Snaží se tak zvrátit rozhodnutí sportovní arbitráže CAS se sídlem v Lausanne, jejíž proces označil hvězdný Číňan spolu s právníky za plný chyb a nespravedlivý.

Tento článek je více než rok starý.

Lausanne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavec Sun Jang na mistrovství světa v plavání v jihokorejském Kwangdžu v létě 2019

Plavec Sun Jang na mistrovství světa v plavání v jihokorejském Kwangdžu v létě 2019 | Foto: Bildbyran / Joel Marklund | Zdroj: Reuters

Osmadvacetiletý kraulař pyká za incident ze září 2018, kdy po dopingové kontrole nařídil svému doprovodu rozmlátit vzorky krve kladivem. Jeden distanc, tříměsíční, si odpykal již před šesti lety v utajení za užití zakázaného stimulantu. Arbitrážní soud CAS proto letos v únoru Sun Jangovi zastavil jako opakovanému hříšníkovi činnost na osm let.

Olympijský šampion Sun Jang si osm let nezaplave, distanc dostal za zničení krevních vzorků kladivem

Číst článek

„Osmadvacátý únor byl temným dnem, kdy zlo zvítězilo nad spravedlností a síla moci nad zjevnou pravdou. CAS poslouchal předsudky, byl slepý vůči faktům a důkazům,“ uvedl tehdy plavcův právník Čang Čchi-chuaj.

Sun Jang je úřadujícím mistrem světa na tratích 200 i 400 metrů volný způsob. Dvoustovku vyhrál i na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Příští rok v Tokiu měl obhajovat i stříbro na čtyřstovce, celkem má z OH i MS v dlouhém bazénu 22 medailí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme