Dnes vyšlo 1 článků

Porušování autorských práv na Facebooku: DJs dostávají blokace v živém vysílání

Porušování autorských práv na Facebooku: DJs dostávají blokace v živém vysílání

Živé vysílání je nyní jednou z nejčastěji využívaných forem prezentace umělců a hudebníků. Je to jeden ze způsobů, jak okamžitě a nízkonákladově promlouvat ke svému publiku. Pandemie a s ní spojený zákaz vycházení dal zelenou živému vysílání jako novému způsobu odehrávání koncertů a jiných společenských událostí, kterých se účastníte z pohodlí domova.

Během karantény jste si pravděpodobně pustili alespoň jeden online koncert. Nejčastěji je umělci zprostředkovávají přes sociální sítě Facebook a Instagram. Výhodou takového streamingu je obrovský dosah, ale také nejpřísnější pravidla, co se autorských práv týká. Nejvíce problematickými jsou streamy Djs, kteří autorská práva opakovaně porušují. Někdy se mohou dostat do situace, že bude jejich stránka zablokována.

V případě YouTube jsou pravidla pro dodržování autorských práv poněkud volnější. Nicméně nejvíce svobodný je Twitch. Platforma Twitch neomezeně povoluje živá vysílání a skladby omezuje až v pozdějším přehrávání offline. Pandemie bohužel Djs hodně nepřeje. Kluby jsou zavřené a festivaly se žádné nekonají – nemají tedy kde tvořit. Jediným východiskem pro ně bylo živé vysílání, jenže to je omezeno autorskými právy. Facebook nemůže kontrolu autorských práv na určitou dobu jen tak vypnout. Pravidla jsou striktně dána.

A takovéto upozornění se po porušení autorských práv objeví:

Tato funkce je dočasně blokována

Nedávno jste zveřejnili něco, co porušuje Facebook opatření, takže jste byli dočasně zablokováni v používání této funkce. Další informace naleznete v centru nápovědy.

Snímek obrazovky 2020-05-05 v 9.22.33

 

Zdroj, foto: facebook.com

Zajímá se o tvůrčí psaní a online marketing. Studuje marketingovou komunikaci. Ve volném čase (kterého moc není) spravuje svůj blog - bezkiki.cz. Její život by nebyl kompletní bez rodiny, přátel, smíchu, hudby a dobrého jídla.

Komentáře

Nahoru