Návrat oblíbeného kouče! Mach povede Ústí, pomůže mu Roubík

Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

Prvoligové Ústí nad Labem v příští sezoně povedou Miroslav Mach (na fotce), Jaroslav Roubík a Jiří Merta. Dosavadní hlavní kouč Tomáš Mareš končí.

„Toto rozhodnutí pro trenérskou trojici má smysl, protože všichni tři mají dlouhodobý vztah ke klubu a k městu Ústí nad Labem," vysvětluje na ústeckých stránkách jednatel Jan Čaloun. „Navíc mají zájem i v této nelehké situaci posunout Slovan po sportovní stránce, čehož si nesmírně vážím."

Mach se do Ústí nad Labem vrací po dvou a půl letech. Právě on přispěl k největšímu úspěchu Slovanu od jeho znovuzrození v roce 2014. V play off 2016 se Ústí nad Labem postaralo o jedno z největších překvapení v prvoligové historii, když ve čtvrtfinále vyřadilo vítěze základní části Kladno.

V lednu 2018 odešel Mach za novou výzvou do Nových Zámků. V posledních dvou ročnících ve vrcholovém hokeji chyběl, teď se vrací na scénu.

„Všichni tři mají dlouhodobý vztah ke klubu a k městu Ústí nad Labem."

Nečeká ho lehký úkol – v Chance lize se obnovuje sestup a týkat se může hned několika mužstev. Ústí nad Labem si přitom na přestupovém trhu nemůže vyskakovat.

„Jsem si vědomý, že budeme pracovat s mladým mužstvem," říká Mach na klubovém webu. „Budeme se snažit přivést i zkušené hráče v rámci našich možností. Jsem taky rád, že se Ústí rozhodlo pokračovat v první lize, kam určitě dlouhodobě patří."

„Jsem si vědomý, že budeme pracovat s mladým mužstvem."

Mach bude mít k ruce jako asistenta Jaroslava Roubíka, který loni začal svou trenérskou kariéru. „Potěšilo mě, že můžu pokračovat ve Slovanu, a to v první lize, protože mám dlouhodobý vztah ke klubu jako hráč i jako trenér. Budu se zaměřovat především na práci s mladými hráči a na rozvoj jejich hokejových dovedností," hlásí největší legenda prvoligové historie.

Třetím členem realizačního týmu se stal Jiří Merta. „Zároveň budu zapojený do práce s juniorským týmem, což znamená úzkou provázanost mezi mládeží a áčkem Slovanu," prozradil Merta na týmových stránkách.

Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz