Náměstkem pro živé umění na MK se stal Milan Němeček

4. 5. 2020ČTK Infoservis

Novým náměstkem ministra kultury pro živé umění se stal Milan Němeček. Dosud byl ředitelem odboru umění, literatury a knihoven. K 1. květnu ho náměstkem jmenovala státní tajemnice Jana Machová. ČTK to dnes ministerstvo sdělilo v tiskové zprávě. Předchozí dlouholetá náměstkyně sekce živého umění Kateřina Kalistová (ČSSD) se v lednu rozhodla z úřadu odejít a stala se ředitelkou orchestru PKF - Prague Philharmonia.

Výběrové řízení na místo náměstka ministra kultury pro řízení sekce živého umění se uskutečnilo 23. dubna podle zákona o státní službě. Němeček se přihlásil jako jediný.

Čtyřiačtyřicetiletý Němeček působí na ministerstvu kultury od roku 2012. Osm let řídil odbor umění, literatury a knihoven. Po odchodu Kalistové byl pověřen také řízením sekce živého umění. Vystudoval Pedagogickou fakultu J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, obor architektura a design.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK