Zde může být vaše reklama.

Kauza Vidkun Soud pokračuje s vyloučením veřejnosti

Soud pokračuje s vyloučením veřejnosti
Ilustrační foto

foto: Pixabay

06. 05. 2020 - 07:04

Po vynucené koronavirové pauze pokračuje soudní líčení ohledně kauzy Vidkun. Kvůli dodržení hygienických opatření s vyloučením veřejnosti.

„Důvodem pro vyloučení veřejnosti je čistě ochrana zdraví účastníků jednání, neboť by nebylo možno za přítomnosti veřejnosti dodržet doporučené rozestupy a další hygienická opatření, která nám jediná umožnila dnešní hlavní líčení provést,“řekl novinářům soudce Martin Lýsek.

Tento týden bude vypovídat několik důležitých svědků z řad olomouckých politiků a společensky aktivních lidí. Mezi nimi například náměstek primátora Martin Major nebo generální manažer klubu HC Olomouc Erik Fürst. Včera byl k soudu předvolán krajský šéf ČSSD Jiří Zemánek.

Toho ve své výpovědi obvinil bývalý hejtman Jiří Rozbořil jako toho, kdo se snažil ovlivnit vyšetřování v kauze Králík. Zemánek to ale odmítl. „Je to nějaká konstrukce. O té kauze jsem se bavil téměř se všemi, záležitosti jsme probírali i na stranické půdě. Bavili jsme se o tom, s kým to šlo, i s panem Kyselým,“ řekl Zemánek a doplnil, že "pan Rozbořil má právo se hájit tak, jak uzná za vhodné."

V kauze Vidkun jsou kvůli zasahování do vyšetřování, nebo úplatkům obvinění čtyři lidé. Bývalý hejtman Jiří Rozbořil, bývalí vysoce postavení policisté Karel Kadlec a Radek Petrůj. A podnikatel Ivan Kyselý.

 

Shrnutí kauzy Vidkun.

Další články