Posílení top managementu Tech Data Česká republika

Praha, 6. května, 2020 – Společnost Tech Data Česká republika posiluje top management společnosti o dva členy.

Na pozici Solution Sales & Marketing Director byla jmenována Lenka Uzun. Nově bude mimo oblasti marketingového směřování zastřešovat také strategický rozvoj řešení, která Tech Data vnímá jako klíčová – tedy oblast bezpečnosti, analytiky a IoT a cloudu.

„Lenka je ve společnosti již pátým rokem a věřím, že ji tento krok pomůže zúročit nabyté zkušenosti a dovednosti. Zejména oblast bezpečnosti rezonuje celým trhem a my si uvědomujeme, že je potřeba se k ní postavit jako k oblasti prodeje uceleného řešení. Naše široké portfolio nám to umožňuje a toho chceme v plné míře využít,“ říká Pavel Salák, generální ředitel Tech Data v České republice. „Zároveň se zaměřujeme i na další řešení, tedy analytiku a IoT a cloudové služby, kde budeme postupně nabízet našim partnerům více, než doposud. Naším partnerům by to mělo přinést více možností, jak obsloužit koncového zákazníka.“

Zároveň se z regionální pozice vrací do České republiky Vlastimil Horák a to na pozici Product Marketing Director pro Tech Data Advanced Solutions. Jeho zodpovědností bude strategické řízení a rozvoj klíčových prodejů našich strategických výrobců jako Cisco, Dell, IBM, HPE, Lenovo, Microsoft, VMWare a Oracle. „Tech Data na českém trhu vystupuje jak v  oblasti broadline, tak v distribuci s přidanou hodnotou (VAD), a právě pro VAD část jsme dlouhodobě cítili potřebu posílit strategické řízení,“ řekl Pavel Salák, generální ředitel Tech Data v České republice. „Jsem přesvědčen, že díky zkušenostem, které si Vlastimil přináší z regionálního řízení týmů, získají naši klíčoví výrobci a zákazníci silného partnera pro diskuze nad společným rozvojem obchodu,“ dodal Pavel Salák.

Lenka Uzun – více než 15 let zkušeností ve value add distribuci, v minulosti působila ve společnosti Servodata jako Marketing Manager. Do Tech Data CZ přešla společně s týmem Avnet Technology Solutions při akvizici v roce 2017 a doposud zastávala roli Marketing Director.

Vlastimil Horák – více než 20 let zkušenosti v obchodu a řízení obchodu v různých částech IT dodavatelského řetězce. V minulosti působil u obchodního partnera (gedas / T-Systems), následně u výrobce Sun Microsystems / Oracle a od roku 2012 pak v Avnet Technology Solutions v pozici business unit managera Dell EMC. Zkušenosti sbíral také posledních 5 let při řízení obchodních týmů Dell EMC a VMware v regionu střední a východní Evropa.

O společnosti Tech Data 

Společnost Tech Data spojuje svět prostřednictvím technologií. Naše kompletní portfolio produktů, služeb a řešení, vysoce specializovaných dovedností a odbornosti v oblasti technologií nové generace umožňuje našim partnerům přinášet na trh produkty a řešení, které svět potřebuje k tomu, aby se mohl spojit, růst a rozvíjet se. Společnost Tech Data se umístila na 88. místě v seznamu Fortune 500® a již deset let je pravidelně označována za jednu z „nejobdivovanějších společností na světě“. Další informace najdete na webových stránkách www.techdata.cz. Můžete nás take sledovat na Twitteru, LinkedIn či Facebooku.