Z věží dukovanské elektrárny zářilo srdce na podporu lidí v první linii

  11:16
Dvě z osmi chladicích věží dukovanské jaderné elektrárny ozářilo v pondělí večer srdce s červeným křížem. Projekce, kterou mohli vidět lidé široko daleko, byla součástí projektu Světlem proti viru! Zblízka si pak jedinečnou podívanou nenechali ujít ani profesionální fotografové.

Dvě z osmi chladicích věží dukovanské jaderné elektrárny v pondělí večer ozářilo srdce s červeným křížem. Projekce, kterou mohli vidět lidé široko daleko, byla součástí projektu Světlem proti viru! | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Energetici ve spolupráci s členy kreativního uskupení Visualove, zabývajícího se tvorbou audiovizuálních instalací, rozsvítili věže na podporu lidí, kteří v první linii bojují s nákazou koronavirem. 

„Touto iniciativou jsme chtěli vyjádřit podporu všem hasičům, záchranářům, zdravotníkům a vůbec všem, kdo zůstávají v této nelehké době pozitivní a pomáhají v boji proti koronaviru,“ uvedl jeden z organizátorů projektu Michal Okleštěk. 

Srdce s červeným křížem symbolizuje lásku, odvahu, statečnost a bojovnost. Je také znakem Českého červeného kříže, který projektu Světlem proti viru! poskytl svoji záštitu.

Autor: