6. 5. 2020

Novinka pod lupou: Code 404 (Sky)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Code 404
Žánr komedie, krimi
Stanice Sky
Premiéra 29. 4. 2020
Vysílání středa, 22:00
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Detektivové John Major a Roy Carver jsou špička krimi jednotky. Tajná operace se však nepovede a Major zemře. Naštěstí jeho tělo zvládnou moderní technologie zachránit a hrdina se dostane do experimentálního projektu, který ho přivede zpět mezi živé. Major 2.0 vypadá a zní jako originál, ale jeho přístup k řešení zločinů a instinkty jsou naprosto odlišné.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Sice v posledních letech dávám britským seriálům více šancí než dřív, ale tady můžu s klidným svědomím říct, že další díly vynechám. Pilot nezaujal, postavy mi přišly otravné, nenašla jsem zde ani špetku vtipu a kombinace žánrů akční komedie mi sem vůbec nesedla.

V průběhu epizody jsem se několikrát dívala, kolik zbývá do konce, protože mi přišlo, že pilot jede už nekonečně dlouho. Na to, že má pilot 30 minut, tak to není vůbec dobré znamení. Britské herce až tak moc neznám, ale tady jsem objevila známé tváře. Sice si je nedokážu zařadit k jiným rolím, ale vím, že už jsem je viděla, takže pro vás zkušenější možná herecké obsazení bude lákavější.

Jak ale říkám, pilot mě nudil. Vtip jsem nenašla, natož aby se nějaký povedl. Ale sto lidí, sto chutí. Třeba právě vy najdete v Code 404 novou srdcovku. Ostatně on už sám trailer docela přesně ukazuje, o co tady jde.

  • stopáž
  • nápad
  • zpracování
  • bez vtipu
  • vleče se
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Panebože, to je ptákovina! Námět není špatný, hlavní herci taky ne, párkrát jsem se i zasmála, ale jak tohle mohl někdo příčetný schválit k natočení, to je mi záhadou. Problém je, že seriál zůstal někde napůl cesty mezi velice praštěnou sci-fi komedií a vztahovým krimi dramatem, a tyhle dvě polohy spolu prostě neladí. Nebo se to musí umět, jako třeba u Orvillu.

Pokud by se tvůrci nebáli jít do extrému a vytvořit šíleně bizarní komedii, tak by podle mě udělali lépe. Stále by to asi nebylo na Emmy (BAFTA), ale bylo by to rozhodně koukatelnější než tato splácanina.

To nejlepší, co může Code 404 nabídnout, je zesměšňování různých klišé, která se objevují v seriózních seriálech podobných žánrů. Od melancholických hudebních podkresů po drsňácké hlášky policistů. Takže pokud jste jako já viděli možná až příliš kriminálek a na některé věci jste již notně alergičtí, toto by vás mohlo potěšit a snad i pobavit.

Kromě toho je ale pilot naplněn jen trapností, nudou, rádoby vztahovým dramatem a přehráváním některých herců a rozhodně, i přes chabý pokus o cliffhanger, neláká k dalšímu sledování.

  • námět
  • hlavní duo
  • některé vtipy
  • spletenec žánrů
  • pokus o vztahové drama
  • trapné situace
  • přehrávání
30 %
Mé hodnocení
Tempy
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu