6. května 2020 • 14:06

Farma Pardubic? Vrchlabí přihlásí první ligu, má připravený dlouhodobý projekt

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vrchlabí se příští sezonu představí v první lize. Vedení Stadionu se rozhodlo využít možnost startovat v druhé nejvyšší soutěži a přihlásí se do ní. O postupu klubu z druhé ligy rozhodl před měsícem výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje poté, co byla soutěž kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončena.



„Máme připravený projekt, který by měl umožňovat dlouhodobé a kvalitní fungování v první lize. Momentálně ještě dotahujeme detaily a v nejbližších dnech přineseme konkrétní a podrobnější informace,“ uvedl klub v krátkém prohlášení na oficiálním webu. Přihlášku do první ligy musí podat do 22. května.

Bude Vrchlabí zpestřením pro první ligu? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>

Vrchlabí v minulém ročníku druhé ligy hrálo ve skupině Sever a nasbíralo 103 bodů, druhý Dvůr Králové nad Labem získal o 18 méně. V první lize klub naposledy startoval v ročníku 2010/11, po kterém ze soutěže odstoupil. V uplynulé sezoně za Vrchlabí hráli například útočníci Jaroslav Bednář , Jan Hlaváč, Petr Sýkora a před návratem do Pardubic i Tomáš Rolinek .

Podkrkonošský klub doposud úzce spolupracoval s extraligovým Hradcem Králové, který v příští sezoně zřejmě nahradí v roli partnera Pardubice. Novým většinovým majitelem Dynama by se totiž měl stát podnikatel Petr Dědek, jenž Vrchlabí dlouhodobě podporuje.

V derby ve Dvoře Králové vyhrál favorit z Vrchlabí 7:3
V derby ve Dvoře Králové vyhrál favorit z Vrchlabí 7:3

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport, středa 6. května 2020 Titulní strana deníku Sport, středa 6. května 2020Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud