Hlavní obsah

Archie slaví 1. narozeniny! Jak dnes vypadá?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to rok, co se v Londýně narodil Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Syn Meghan a Harryho už navštívil i Afriku a Kanadu a dnes žije v Kalifornii. Jeho rodiče velmi chrání jeho soukromí a přejí si, aby měl co nejnormálnější dětství. Daří se jim to?

Článek

Říkalo se mu Baby Sussex a dnes slaví malý Archie první narozeniny. Jeho rodiče, vévodkyně Meghan (38) a princ Harry (35), se s veřejností o synka nikdy příliš nedělili. Dali najevo, že mu hodlají dopřát tolik soukromí, kolik jen člen britské královské rodiny může mít. Neukázali ho hned po narození a jeho křtiny pojali jako soukromou událost. A když letos v lednu oznámili, že se chtějí vzdát svých rolí v královské rodině, nebyl důvodem jen neustálý tlak médií, ale i touha vychovávat syna stranou.

Přesto několik dní před narozeninami oznámili, že zveřejní pár fotek svého synka, a celý svět se nemohl dočkat, až uvidí, jak vyrostl.

Slaví a pomáhá

Dnes je ten velký den a Meghan s Harrym dostáli svému slibu. Zveřejnili nádherné rodinné video, kde Meghan čte malému Archiemu jeho oblíbenou knížku. A zveřejnili jej na instagramovém profilu Save the Children - s touto organizací spolupracují a pomáhají jim i v dnešní „koronavirové době“.

Archie je celý Harry a v pusince se mu blýská několik zoubků. Celé video si prohlédněte zde.

Foto: Profimedia.cz

Meghan k Archieho prvním narozeninám čte knihuFoto: Profimedia.cz

Než se narodil...

Meghan a Harry si rádi věci dělají po svém, nějaké protokoly a tradice na ně neplatí. A už když miminko čekali, dali najevo, že se o své štěstí nehodlají se světem dělit. Pokud už ale nějaká informace vyšla ven, zvedala královský palác i veřejnost ze židle. Největší haló způsobila zpráva, že budou dítě vychovávat fluidně, tedy genderově neutrálně, a nehodlají podléhat stereotypům, jako jsou barvy oblečení nebo hračky určené dívkám a chlapcům. Od plánů rodit doma nakonec budoucí maminka upustila, ale rozhodně netroubila do světa, kterou porodnici zvolila.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyni Meghan to v očekávání velmi slušelo a užívala si i slušivou těhotenskou móduFoto: Profimedia.cz

Baby Archie je na světě

Harryho starší bratr princ William (37) a jeho žena Kate (38) vždy několik hodin po porodu vystoupili i s čerstvým miminkem na veřejnosti, ukojili zvědavost, rozdali úsměvy a měli klid. Harry a Meghan ukázali chlapečka až pár dní po narození, krátce poté co pravnuka představili královně a odtajnili celé jeho jméno, tedy Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Rozplývali se nad tím, jak je sladký. A byl!

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II. (94) s manželem princem Philipem (98) a Meghaninou matkou Dorií Ragland (63) byli mezi prvními, kdo Archieho spatřilFoto: Profimedia.cz

Křtiny jen v kruhu nejbližších

V červenci se celá rodina vrátila na „místo činu“ – na hrad Windsor, kde si v květnu 2018 řekli mladší ze synů princezny Diany (†36) a americká herečka své ano. Po roce zde pokřtili syna. Chtěli si obřad užít jen s nejbližšími, proto pozvali pouze 25 hostů a s veřejností se nepodělili ani o jména kmotrů. Nakonec ale do světa vypustili dvě nádherné fotografie: jednu rodinnou a jednu velmi intimní jen jich tří. A fanoušci začali malého Archieho podrobně studovat a zjišťovat, kterému rodiči je podobnější.

Foto: Profimedia.cz

Během křtin si „ukradli“ pár chvil pro sebe a vznikla i tato fotografie, která je plná láskyFoto: Profimedia.cz

Meghan a Archie fandili Harrymu

Jen pár dní po křtinách se celá rodinka objevila na charitativním zápasu v pólu, kterého se aktivně zúčastnili Harry i William, a Meghan a Kate s dětmi fandily. Bylo to pohodové rodinné odpoledne. Ale média se ptala, jak to tedy bude s tím proklamovaným soukromím, a jasno neměli ani příznivci královské rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Média ráda spekulují nad vztahem dvou populárních švagrových. Na zápase vypadaly jako běžné kamarádky, které se sešly i s dětmi na piknikuFoto: Profimedia.cz

První pracovní cesta

Na další veřejné vystoupení malého chlapce si museli všichni počkat. Na přelomu září a října vyrazila celá rodina na desetidenní cestu po jižní Africe. A kromě toho, že zde Meghan s Harrym rozdávali úsměvy a vypadali opravdu šťastně, ukázali se i s malým Archiem – vzali ho na setkání s nositelem Nobelovy ceny míru Desmondem Tutuem (88) a jeho dcerou.

Foto: Profimedia.cz

Ač byl Archie s rodiči na pracovní cestě, vzali ho jen na jednu akci, kterou měli na programu. Pro miminko to asi velká zábava nebylaFoto: Profimedia.cz

Na svátky v Kanadě

Po návratu z Afriky a odvysílání emotivního rozhovoru, kde se jak Meghan, tak Harry svěřili, že je boj s médii vyčerpává, se rozhodli vzít si volno a odjeli Archiemu představit Kanadu, kde herečka dříve žila kvůli natáčení svého seriálu Kravaťáci. Strávili tu i Vánoce, potřebovali si promyslet zásadní životní rozhodnutí – vzdát se role „senior royals“ a všech s tím spojených výhod i povinností.

Foto: Profimedia.cz

Dnešní oslavenec je vzhledově kombinací mámy a táty a fanoušci doufají, že se jeho rodiče občas podělí o nějakou rodinnou fotkuFoto: Profimedia.cz

Je mu rok a žije v Kalifornii

Jaký je roční Archie? Rodiče ho s sebou nevzali do Velké Británie, když se jeli rozloučit před odchodem, a nesvěřují se s jeho pokroky. Oznámili ale radostnou novinu: založili charitativní nadaci Archewell. Daří se jim plnit své předsevzetí dopřát Archiemu normální dětství. Škoda jen, že nebude mít možnost vyrůstat obklopený širší rodinou, to k tomu přece také patří...

Reklama

Načítám