Microsoft zítra podrobně představí hry pro Xbox Series X včetně nového Assassin’s Creed
zdroj: Ubisoft

Microsoft zítra podrobně představí hry pro Xbox Series X včetně nového Assassin’s Creed

6. 5. 2020 14:20 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Už máme poměrně podrobnou představu o tom, jaký hardware bude pohánět Xbox Series X, který vyjde letos před Vánocemi, avšak co se týče konkrétních titulů, zatím spíše tápeme. Trochu světla do hraní na nadcházející generaci konzolí by mohla vrhnout zítřejší epizoda Inside Xbox, která bude součástí letošního programu Microsoftu pod hlavičkou Xbox 20/20.

Jak Xbox Series X, tak i jedna z jeho hlavních exkluzivit Halo Infinite stále mají stihnout vyjít před koncem letošního roku. Do „prázdnin 2020“, čímž Američané myslí období mezi Díkůvzdáním a Vánocemi, tudíž do listopadu, chce Microsoft zavést pravidelné měsíční pásmo, v němž bude představovat tituly, které si budete moct zahrát na jeho budoucí konzoli, ale také na té současné.

Generace Xboxu One a Series X totiž ještě minimálně dva roky poběží souběžně a všechny hry na nový Xbox budou hratelné i na tom „starém“, tedy aktuálním, v rámci programu Smart Delivery. Což znamená, že si na Xbox Series X budete moct užívat 4K rozlišení, až 120 snímků za sekundu či rychlý pevný disk, ale hry rozjedete i na současném Xboxu One.

První z vlaštovek měsíčního přísunu informací bude zítřejší Inside Xbox, který můžete sledovat živě spolu s naší redakcí. Streamovat a komentovat budeme z pražského studia, protože letošní koncentrované týdny s E3 a Gamescomem napříč herním světem nahradí kratší, ale o to častější streamy o průběžném dění.

zdroj: Vlastní

A podle spekulací i oficiálních informací se zdá, že Microsoft vykopne tentokrát poměrně rozvážně. Největším slibovaným tahákem jsou patrně ukázky z hraní Assassin’s Creed Valhalla oznámeného minulý týden. V zítřejším streamu se totiž Microsoft zaměří pouze na hry vyvíjené studii, která mu nepatří, ale marketingově s nimi spolupracuje, což je v tomto případě Ubisoft, ale i další zatím nespecifikované firmy.

Ne, že by samotný Microsoft v minulých letech nepořídil velké množství akvizic sdružovaných v divizi Xbox Game Studios. Do té momentálně spadá hned 15 herních studií, jejichž aktuálním projektům bude věnované samostatné video v červenci, které poslouží jako náhrada za zrušenou E3. A vír spekulací je v jejich případě mnohem zajímavější, protože kromě známých projektů jako Age of Empires 4 nebo Senua’s Saga: Hellblade 2 v nich bublá i spousta tajemství.

Kupříkladu Obsidian za dva měsíce možná představí své nové AAA RPG, které se má tematicky podobat Skyrimu. Kolují také drby o pokračování střílečky s tajnými agenty Perfect Dark z roku 2000 nebo o dalším dílu fantasy RPG Fable. Prakticky jistá je přítomnost Halo Infinite – pokud má opravdu stihnout letošní rok, je nejvyšší čas z něj něco ukázat.

Kromě Xboxu Microsoft letos plánuje pokračovat v zaměření na PC hráče. V počítačové verzi Game Passu najdete hned při vydání mimo Halo Infinite také Wasteland 3 (28. 8.), Minecraft Dungeons (26. 5.) a Microsoft Flight Simulator. Počítá se i s rozšířením streamovací služby Project xCloud do dalších zemí, které by mělo vyvrcholit propojením se samotným herním předplatným, takže k hraní nejnovějších pecek nebudete potřebovat tak výkonný hardware.

Nejnovější články