V Litoměřicích se vybralo přes tři sta tisíc na nový plicní ventilátor
Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Litoměřice

Litoměřice - Během neuvěřitelných 26 hodin se podařilo iniciativě „Liťák si pomáhá“ vybrat více než 300 tisíc korun na přístroj pro plicní ventilaci pro litoměřickou nemocnici. Symbolický šek na vybranou částku, konkrétně ve výši 311 150 korun, včera z rukou zástupců této iniciativy Vratislava Baudlera, Jana Dostala a Lukase Wünsche převzali zástupci vedení nemocnice Radek Lončák, Lenka Kalábová a Jiří Štverák.

„Na začátku byl nápad pomoci nemocnici vybrat peníze na plicní ventilátor. Bylo to na konci března, tedy v době, kdy nikdo netušil, jak se bude situace ohledně koronaviru vyvíjet a jakému náporu bude muset litoměřická nemocnice čelit. Sami jsme byli překvapeni, s jakou rychlostí peníze na transparentním účtu přibývaly,“ popsal Vratislav Baudler z Nadačního fondu BigMAT a místostarosta Litoměřic Lukas Wünsch ho doplnil: „Někteří přispívali i opakovaně. Solidarita lidí s nemocnicí a zájem pomáhat byl obrovský.“

Podpora projektu na nákup plicní ventilace pro nemocnici spočívala v příspěvku ve výši 3 tisíce korun, za který si místní podnikatelé a soukromé osoby kupovaly prostor na otištění svého loga či jména v regionálních novinách VAŠELitoměřicko24. „Částka, která se vybrala nad požadovaných 300 tisíc korun, bude nemocnici rovněž věnována, aby mohla být využita na další vybavení spojené s léčbou onemocnění COVID-19,“ vysvětlil k principu získávání finančních prostředků Jan Dostal, majitel zmíněného média.

Radost z obrovské vlny občanské solidarity neskrýval ani předseda představenstva litoměřické nemocnice Radek Lončák: „Ventilátor jsme okamžitě objednali a nyní čekáme na jeho dodání. Dodací doby jsou, vzhledem k současné situaci, přeci jen delší. Pomoci všech, kteří přispěli, si nesmírně ceníme“.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru