Německý muzikant, jehož celé příjmení znělo ve skutečnosti Schneider-Esleben, byl znám především právě díky Kraftwerku, kapele, kterou založil v roce 1970 spolu s Ralfem Hutterem, spolužákem z akademie múzických umění v německém Remscheidu.

Florian překypoval talentem a ovládal nejen syntetizátor, Vocoder (což  je elektronický přístroj na syntézu zvuku a řeči), ale uměl hrát též na saxofon a flétnu, přičemž právě poslední zmiňovaný instrument byl nejdůležitější.

David Bowie (†69) v jeho díle našel též inspiraci a vzor, a dokonce po něm kdysi pojmenoval i jednu ze svých písní - instrumentální skladbu V-2 Schneider na svém albu Heroes.

O smutném skonu Floriana již informovala řada zahraničních médií a hudební časopis Headliner mu věnoval na svém facebooku také krátkou vzpomínku. „Zemřel Florian Schneider, zakládající člen pionýrů elektroniky Kraftwerk. Bylo mu 73 let,“ stálo na sociální síti. Příčina smrti ale zatím zveřejněna nebyla.

Z kapely Kraftwerk, kde Schneider působil čtyři desetiletí, než odtamtud v roce 2008 odešel, vydala 10 studiových desek  včetně Autobahn z roku 1964, která se vyšplhala na přední místa hudebních žebříčků v různých zemích.

Fotogalerie
16 fotografií