Chrudimské noviny Chcete být ředitelem městské knihovny?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Chcete být ředitelem městské knihovny?

Chrudim – Pod město spadá celá řada příspěvkových organizací, škol a školek. Jejich vedení se v průběhu let samozřejmě mění, i když většina ředitelů a ředitelek zůstává na svém místě dlouhou dobu. Výjimkou je snad jen Centrum sociálních služeb a pomoci. Nově bude město hledat ředitele místní základní umělecké školy a nyní také městské knihovny.

Ve vedení knihovny působí Hana Mazurová, zástupkyní je Jana Hamplová. Podobně jako ve školství i zde by bylo téměř zbytečné hledat knihovníka, protože všichni ostatní zaměstnanci jsou ženy – s jedinou výjimkou. Správcem budovy je Milan Hodek. Chrudimská městská knihovna má své pobočky i v místních částech Topol a Medlešice, výstavba nové budovy v lokalitě „U Hasičárny“ je v plánu.

Současná ředitelka má, podle informací z jednání rady města, skončit k 9. říjnu 2020. Zájemce o tuto pozici by měl splňovat běžné náležitosti. Kromě občanství ČR a vysokoškolského vzdělání humanitního směru se musí orientovat v oboru knihovnictví a mít patřičnou praxi. Jako odměnu nabízí město 11. platovou třídu dle nařízení vlády číslo 222/2010 Sb. a také příplatek za vedení.

Hlásit do výběrového řízení se zájemci mohou nejpozději 31. května.

Příloha: 
Jakub Valenta

Reklama