Robert Vano: Když nevíte, co děláte, tak určitě uděláte něco nového

6. květen 2020

V rozhlasové jídelně dnes byla k obědu polévka s játrovými knedlíčky. Tomuto zásadnímu tématu proto Ivana s Alešem věnovali v úvodu poměrně hodně času a vypíchli zejména nespravedlivý fakt, že Ivana měla v polévce o dva knedlíčky méně. Hostem na telefonu byl legendární fotograf Robert Vano, který měl 5. května narozeniny, a tudíž je stejně jako Ivana s Alešem narozen ve znamení Býka.

„Na rozdíl od nás je Robert Vano úspěšný a sympatický člověk, který toho hodně dokázal,“ představila na úvod známého umělce Ivana. „Já mám taky bratra, který se jmenuje Robert, ale ten na rozdíl od vás není tak příjemný,“ vnucoval se hned se svými rodinnými traumaty Aleš, který dnes předstíral zánět spojivek a vydával ho za alergii na Ivanu.

K nedávným narozeninám prý rodák z Nových Zámků zatím nedostal žádný dárek, protože kvůli výjimečné situaci radši nikam nechodí a ani si domů nezve návštěvy. Robert Vano se nám ale svěřil, že pro něj nejsou narozeniny žádný důvod k oslavě, protože on oslavuje každý den jen tu prostou skutečnost, že se probudí a je zdravý. „To je krásný,“ záviděla fotografovi radost ze života věčně nespokojená Ivana, která dnes měla kdovíproč jedna sluchátka na hlavě a druhá na ruce.

Čtěte také

Robert Vano, který na konci 60. let emigroval do USA, byl svého času jedním z nejlepších kadeřníků v New Yorku. Marnivý Aleš se z něj proto snažil vytáhnout nějaký profi tip. „Když jsem se učil u Vidala Sassoona, tak nejkreativnější bylo, když se člověk ostříhal sám,“ vzpomínal Robert a Aleš už promýšlel, jak si doma zkusí přistřihnout konečky pomocí nůžtiček na nehty.

Někdejší umělecký ředitel časopisu Elle a svého času také vizážista ještě přidal moudro, které sice Ivana napoprvé nepochopila, ale pak se jí zalíbilo: „Když nevíte, co děláte, tak určitě uděláte něco nového. Protože když už víte, co děláte, tak nic nového neuděláte.“

Kurátorem hudebního okénka byl tentokrát Aleš, který vybral skladbu Smalltown Boy z roku 1984. „Krásná, geniální, trochu smutná píseň,“ hodnotí Ivana s Alešem a doporučují k poslechu zejména ve chvílích, kdy se chcete trochu litovat a trochu tancovat.

Co rád peče Robert Vano? A které jídlo mu nechutná? Jakým způsobem se dnes Aleš snažil ukázat, že je chytrolín? A kde dneska Ivanu píchalo? Všechno zjistíte, když si poslechnete celou Bramboru s vejcem.

Spustit audio

Související