Jan Vacek
6. května 2020 • 20:35

Pohroma pro Slavii! Olayinka si zlomil nohu, bude chybět tři měsíce

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohroma z kategorie nejtěžších postihla ve středu fotbalovou Slavii. Suverén rozehraného ročníku FORTUNA:LIGY totiž přišel o elitního křídelníka Petera Olayinku. Nigerijský reprezentant si během tréninku zlomil lýtkovou kost, mimo hru bude tři měsíce. V praxi to znamená, že pro oporu sešívaných sezona předčasně skončila. Pražané o vážném zranění informovali na klubovém webu.



Je jedním z pilířů mužstva trenéra Jindřicha Trpišovského. Čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Slavie. Bilanci čtyř branek a dvou asistencí už si ale Peter Olayinka ve zbytku ligového ročníku nevylepší. Ze hry ho totiž vyřadila středeční zlomenina nohy.

„Vyšetření bohužel prokázala zlomeninu lýtkové kosti. Ještě v podvečer absolvoval Peter úspěšně operační zákrok,“ uvedl pro web Slavie klubový lékař Petr Krejčí mladší.

Jak moc bude Peter Olayinka Slavii chybět? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz>>>

První prognóza? Pauza na tři měsíce. Přerušená sezona z důvodu pandemie koronaviru tak pro Olayinku předčasně skončila, ve zbývajících utkáních už svým parťákům na place nepomůže. Pokud všechno půjde podle plánu, měl by být čtyřiadvacetiletý fotbalista fit pro start nadcházejícího ročníku.

„Přejeme Peterovi co možná nejklidnější rekonvalescenci a brzký návrat na hřiště. Je to velká rána pro něj i pro celý tým,“ doplnil tiskový mluvčí klubu Michal Býček.

Záložník Slavie Peter Olayinka
Záložník Slavie Peter Olayinka

Olayinka na sebe upozornil kromě stabilně solidních výkonů v domácí soutěži i na kolbišti prestižní Ligy mistrů. Zazářil především v duelu na hřišti Interu Milán, kde gólem přispěl k cenné remíze 1:1.

Kouč Trpišovský tak nyní musí vymýšlet, jak vzniklou mezeru zaplní. Olayinka představoval jistotu na levém křídle, v dosavadním průběhu sezony zvládl porci 29 utkání. Ze současného mužstva se jako zástup číslo jedna nabízí univerzál Lukáš Provod, variantou pak je přesun Petra Ševčíka ze středu pole. Ten by se mohl týkat i Nicolae Stancia, jenž zkraje hřiště odehrál řadu utkání v dresu Sparty. Určitou alternativu by mohl představovat i Oscar Dorley, jehož na tomto postu zkoušeli Pražané během zimní přípravy.

Olayinka přišel do Slavie v létě 2018 z belgického Gentu. Celek z Edenu za něj vysázel na dřevo tučných 83 milionů korun. Tahle investice se ale vyplatila. Rodák z Ibadanu dosud stihl v červenobílém dresu 67 soutěžních utkání, ve kterých nastřílel jedenáct branek a přidal devět asistencí. Loni pomohl Slavii k zisku mistrovského titulu.

Nyní si musí dát od fotbalu nucenou pauzu.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport, středa 6. května 2020Foto Sport

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud