Atentát na ministra Petříčka? Mrtvý řidič a nehoda ve stejný den kdy BIS potvrdila hrozbu útoku. Proč poslal ochranku domů? Co zabilo tajemného taxikáře a kdo kolem vraku rozházel větve?

Jako po výbuchu vypadá auto, ve kterém boural ministr zahraničí Tomáš Petříček. Havaroval ve stejný den, kdy šéf tajné služby (BIS) potvrdil, že hrozí atentáty na české politiky. Oběť svým pastevcům?



Nemohlo to být tak, jak tvrdí policie

Policie uvalila na případ informační embargo. Oficiální stanovisko zní, že ministrův řidič (†62) dostal infarkt a v pomalé rychlosti narazil do zaparkovaného auta.

Jenže: Je tu spousta indicií, že bylo všechno jinak, že jde o mnohem vyšší hru, než se nám snaží vnutit média.


Podle expertů je zatáčka v Nuselské ulici jedním z nejvhodnějších míst na atentát v Praze. K nehodě došlo ve 3 ráno.

Především: Místo nehody je velmi nepřehledný úsek v zatáčce, kdy projíždějící tramvaj jen těsně míjí auta, jedoucí do centra. Nesmí se tu parkovat, je zde dokonce značka zákaz zastavení.

Řidič vozu, ve kterém jel ministr zahraničí bez ochranky, tedy na uvedeném místě nejen nemohl zaparkovat, ale ani narazit do zaparkovaného vozu.




Zatáčka ze Strašnic do centra, Nepřehledné, nebezpečné místo.

Načasování: Šéf BIS potvrzuje hrozbu

Nehoda se stala v den, kdy šéf BIS Milan Koudelka vypověděl v parlamentu ohledně agenta zahraniční mocnosti, že je v Praze za účelem spáchání atentátu na české politiky.

“Tento muž představuje nebezpečí pro tři české politiky: Koláře, Hřiba a Novotného,” uvedl šéf tajné služby BIS Roman Koudelka na schůdce, které byl mimo jiné přítomen i ministr vnitra Jan Hamáček. Hlavní terč by ale mohl být právě ministr zahraničí Tomáš Petříček.


Záhadné taxi, ve kterém zahynul řidič ministra zahraničí ČR. Proč ty zelené větvě? Vůz by mohl vrazit do stromu jen v případě, kdyby vzlétl.



Hlavní terč atentátu: Ministr zahraničí

Čtvrtou přímo ohroženou osobou je právě ministr zahraničí Tomáš Petříček, který je nejvyšší figurou v celé kauze. Vlastně by to mohlo vypadat, že jde především o něj, protože nikdo přece nemůže brát vážně lokální starosty, ať dělají, co dělají.

Ministr zahraničí komunikuje o zahraničí politice, o vazbách, ve kterých jde o miliardy, pohybuje se na území, kde začínají války, rozhoduje se o dostavbě jaderných elektráren či vojenských základnách, kde tektonické desky politiky narážejí jedna o druhou.


Již odstavený vůz, ve které zemřel řidič a ministr zahraničí přežil. Snímek je z deníku Blesk, první byla na místě TV Nova, které se podařilo zachytit místo činu i s větvemi stromu. Policie své snímky stáhla z internetu.

Proč neměl ochranku

Podle oficiální verze policie měl ministr v době nehody na vlastní žádost přerušenou policejní ochranu. “Chráněná osoba může kdykoliv policejní ochranu odmítnout či přerušit,” uvedla policie na sociální síti Twitter.

Jenže: Ministr zahraničí je především instituce a nesmí mít právo vzdát se ochranky. Pokud hrozí ministrovi atentát, ochranka mu musí být po boku i proti jeho vůli.


Ministr zahraničí Tomáš Petříček s poradcem pro národní bezpečnost amerického prezidenta Donalda Trumpa panem Johnem Boltonem (ve funkci do roku 2019). Prezident Trump ho vyhodil poté co se ukázalo, že je Bolton jednou z hlavním postav Deep State. Stejné síly nyní usilují o diskreditaci Ruska v České republice.



Tajná schůzka

Policie navíc veškerou svou komunikaci ohledně děsivé nehody ministra zahraničí ze sociálních sítí stáhla. Žádné fotky, žádná vyjádření.


“Taxíky si objednávají ti, kteří nechtějí, aby se vědělo, kde byli.” řekl deníku ARFA bývalý policejní prezident Stanislav Novotný. Měl ministr Petříček tajné jednání, o kterém neměl nikdo vědět – natož média?




Mrtvý řidič

“Konzumace jedu ricinu se mimo jiné projevuje selháním srdce,” vysvětluje deníku ARFA Dr. Kučera. Právě tento jed je podle šéfa tajné služby BIS Romana Koudelky hlavní zbraní onoho muže, kvůli kterému byla českým politikům přidělena ochranka.

“Třeba byl řidič u něčeho, u čeho být neměl,” přemítá Stanislav Novotný, bývalý policejní prezident.

Vztah ostře sledovaného muže – ministra zahraničí Tomáše Petříčka a řidiče jeho neoznačeného taxíku má také velmi zvláštní kontury.



Nečekaná mše

“Je mi líto, že vyhasl lidský život. S mou ženou zítra uspořádáme zádušní mši,” řekl po podivné nehodě ministr zahraničí Petříček. Toto sdělení by mohlo působit dojmem, že řidiče znal, že byl jejich vztah osobnější, než jen náhodný.

Proč do toho ministr zavléká zavléká svoji manželku?

Atentát, při kterém vrah otráví řidič, aby při následné nehodě zemřel i spolujezdec? I to je varianta. Do jaké hry se to český ministr zahraničí připletl? A neměl by být raději vyměněn – kvůli bezpečnosti?



loading…

Časopis Respekt jako dezinformační médium

Kontroverzní Bakalův týdeníku Respekt uveřejnil dne 26. dubna 2020 tuto zprávu:

“Před třemi týdny přicestoval na Letiště Václava Havla z Ruska muž s ruským diplomatickým pasem. Čekalo na něj auto zdejšího ruského diplomatického sboru a odvezlo ho na ambasádu v pražských Dejvicích.”

“Zdroje Respektu tvrdí, že pasažér cestoval s kufříkem, ve kterém měl mít smrtící jed ricin. Bezpečnostní složky o příletu cestovatele věděly a muže vyhodnotily jako bezprostřední riziko pro dvojici českých politiků, jejichž kroky v posledních měsících vyvolaly hněv Moskvy.”





close
Arfa.cz: Aby ti už neunikl žádný příběh