Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Vratislavicích nad hasičárnou vznikne pumptrack a singletrailové dráhy

V nejbližších dnech by měla ve Vratislavicích začít výstavba pumptrackové dráhy. Místní bikeři se navíc mohou těšit i na dvě singletrailové dráhy.

Terénní dráha vznikne v lokalitě nad fotbalovým stadionem. „Zároveň zde vznikne skill centrum, kde mohou návštěvníci trénovat technické dovednosti,“ uvedl koordinátor projektu Ivan Zimmel.

Na plánování se podílel i světoznámý biker a mnohanásobný vítěz Tomáš Slavík. „Rád jsem se na návrhu trati podílel, mohl jsem využít zkušenosti z projektování tratí po celém světě,“ komentoval jablonecký biker. Pumptrack by dle starosty Vratislavic Lukáše Pohanky mohl podpořit aktivní trávení volného času. „Osobně nejsem zrovna zapálený cyklista, ale podobné projekty vítám s nadšením,“ řekl Lukáš Pohanka.

Náklady projektu se pohybují okolo dvou milionů korun. První cyklisté by se mohli po trati projet v létě. Areál bude pro všechny přístupný zdarma. Zároveň by se měla daná lokalita do budoucna dočkat dalších vylepšení. Na využití pumptracku se těší také cyklistické oddíly. „O pumptracku se v Liberci mluví už několik let. Proto vítám, že se do toho ve Vratislavicích pustili,“ řekl Jan Němec z cyklistického spolku North Bike Club.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Studio Šálek

Štítky Vratislavice, pumptrack, kolo, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, projekt, Tomáš Slavík, Jan Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vratislavicích nad hasičárnou vznikne pumptrack a singletrailové dráhy  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.