Gott v O2 areně slavil několikrát svá životní jubilea a moc si přál tam mít velkolepý koncert i u příležitosti 80. narozenin. Bohužel už mu to jeho zdravotní stav neumožnil, a když se zpěvák na počátku roku 2019 dozvěděl krutou zprávu, že má před sebou už jen pár měsíců, rozhodl se připravit scénář alespoň rozlučkového koncertu. Jednalo se o jedno z jeho posledních přání a vdova Ivana Gottová (44) se mu ho snaží ze všech sil vyplnit.

Vše tak zařizuje a už nyní je jasné, že největší a poslední show Karla Gotta se odehraje dva dny po sobě, 15. a 16. prosince 2020 v pražské O2 areně a záznam z koncertu navíc na Silvestra těsně před půlnocí odvysílá i Česká televize. A nyní unikly i informace o tom, kdo bude ve slavné večery zpívat jakou píseň…

O některé je prý obzvlášť zájem. „Asi deset písniček pana Gotta by chtěl zpívat každý,“ informoval deník Aha! zdroj z Kavčích hor. Jednou z nich je prý Lady Carneval. „Měli jsme o ni velký zájem, ale bohužel...“ posteskl si Marian Vojtko (47), jenž chtěl Mistrovu píseň zazpívat spolu s kolegy z uskupení Tenoři.

Kdo slavnou melodii nakonec zapěje, ale není jisté. „To se ještě neví. Nejlepší by asi bylo, aby ji na jevišti spustili všichni. Je to zatím v rukou scenáristů a týmu Karla Gotta,“ sdělil zdroj z Kavčích hor s tím, že souboj se svedl i o skladbu Muzika. Tu sám Gott nevynechal snad na žádném svém koncertě a vždy s vtipem sobě vlastním prohlašoval: „Tohle chci zahrát na pohřbu: Já nechci růži na rakev, já nechci pláč, já chci jen zpěv a do hrobu mně dejte píseň a zpívejte mně naposled. Ave Maria.“ Během veřejného rozloučení na Žofíně byla pak Muzika skutečně jednou z písní, která ho vyprovázela na poslední cestě.

Původně chtěla Muziku zpívat operní pěvkyně Eva Urbanová (59), nakonec jí ale song »vyfoukl« Michal David (59). „Budu zpívat Muziku a jsem moc rád. Karel tu píseň miloval a napsal ji náš společný kamarád Toto Cutugno. Těším se, až ji začnu zkoušet,“ prozradil hitmaker.

Ani slavná operní pěvkyně, která s Gottem absolvovala společná turné a nazpívala CD, ale nepřijde zkrátka. „Eva bude nakonec zpívat Když hudba se mnou vchází. Tu na koncertech zpívala s Karlem jako duet. Teď na to bude sama,“ uvedla pro Aha! Jaroslava Herzerů, manažerka Urbanové a zároveň bývalá manažerka a účetní Gotta. 

Naopak spokojen může být Felix Slováček (76), dlouholetý Gottův saxofonista. Ten jako jediný měl privilegium výběru a písničku Včelka Mája skutečně dostal. „Řekl jsem si o ni a mám ji. Co víc dodat?“ radoval se. Ocenil také, že song Adresát neznámý, původně Me To You (první písnička Beatles, která zazněla v češtině), získal Miro Žbirka (67). „Žbirka je dobrá volba. To by se Karlovi líbilo,“ dodal s radostí Felix. Další body programu jsou zatím ale nejasné a je potřeba si na ně ještě nějakou chvíli počkat.

VIDEO: Pěvec Marian Vojtko zpívá Gottovu píseň „Když milenky pláčou“

Video
Video se připravuje ...

Pěvec Marian Vojtko zpívá Gottovu píseň „Když milenky pláčou“ Jakub Veinlich

Fotogalerie
90 fotografií