Divoké historky, The Tap Tap a debata Národního divadla. Nabízíme kulturní tipy na čtvrtek 7. května

Divoké historky, The Tap Tap a debata Národního divadla. Nabízíme kulturní tipy na čtvrtek 7. května 

Ve čtvrtek sledujte ty, kteří ztratili pud sebezáchovy v Divokých historkách, představení Nefňuka od The Tap Tap, debatu Národního divadla #kulturajenarod, anebo další díl ze série Amerikánky. Podívejte se na naše každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

Art parking - Divoké historky

Ve čtvrtek to bude pěkně divoké - alespoň tedy na filmovém plátně. Hrdinové šesti historek se dostanou do drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, pokud nechce porušit zákony a dobré mravy. Někdy ale pomyslný pohár trpělivosti přeteče a z klidného a smířeného člověka se stává rozzuřený lev, bijící se s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí - a to všemi možnými prostředky.

Černá komedie Divoké historky ukazuje, že rupnout nervy můžou každému z nás. V podmanivém filmu koprodukovaném bratry Almodóvarovými se o tom můžete přesvědčit i vy - v šesti bizarních historkách s nečekanými rozuzleními. Film můžete vidět na Nákladovém nádraží Žižkov a to díky drive-in multižánrovému festivalu Art Parking.

Moje kino LIVE - Vlastníci

Filmový zážitek zajistí také Moje kino LIVE. Dnes uvede jeden z nejlepších českých filmů loňského roku Vlastníci. Recenzi na snímek, který získal tři České lvy, si přečtete zde. V komedii Jiřího Havelky se sejdou Tereza Ramba a Vojta Kotek jako manželé Zahradníkovi, kteří se idealisticky snaží  zachránit dům, ve kterém žijí. Čelit ovšem musí pedantské paní Roubíčkové (Klára Melíšková), přehnaně iniciativní paní Horvátové (Dagmar Havlová) a zejména panu Kubátovi (Jiří Lábus), který důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. Vítejte na schůzi Vlastníků.

Mladí ladí jazz

Každý čtvrtek si mohou milovníci jazzu pustit streamovaná představení českých hudebníků na facebooku festivalu v rámci koncertní série online koncertů festivalu Mladí ladí jazz. 7. května od 18.00 hodin se můžete těšit na vystoupení Hard to Frame. V minulých týdnech vystoupili Ondřej Pivec Organic Quartet, Top Dream Company a Kristina Barta Event Horizon, záznamy jejich koncertů je možné zhlédnout až do poloviny května.

Nefňuka kapely The Tap Tap

Kapela The Tap Tap v době coronavirové karantény rozjela projekt NEFŇUKA U VÁS DOMA. Jedná se o internetovou projekci záznamu divadelního představení Nefňuka z Nové scény Národního divadla. Nefňuka vypráví příběh kluka, který ačkoliv se narodil bez rukou a bez nohou, protože je chytrý, všechny trable překoná, najde životní lásku a stane se ředitelem vlastního cirkusu.

Kromě veselého příběhu, který baví děti i dospělé, si diváci užijí skvělé písničky s hudbou Jardy Svobody a texty Jiřího Ornesta. Nebudou chybět ani velké loutky, které rozpohybují členové kapely svými elektrickými vozíky přímo na jevišti. Kapela The Tap Tap je kapela složená převážně ze studentů a absolventů škol Jedličkova ústavu v Praze. Fandové Taptapu si mohou koupit lístek na představení a na oplátku dnes od 19:00 přivítají Nefňuku u sebe doma.

Amerikánka. V poušti

23. dubna odstartovala koncertem v pražské O2 areně série živých přenosů divadelního představení Amerikánka. Každé hudební či divadelní představí představuje Amerikánku v novém prostoru a její příběh zasazuje do nového kontextu.

Dnes v 19:00 se představí Amerikánka: V poušti. Ema Černá, hrdinka příběhu na základě skutečných lidských osudů z 80. a 90. let v Československu, prochází citovou pouští dětského domova, pěstounské péče, pasťáku i politické totality. Už jste si také připadali jako na poušti - sami, bez prostředků a bez horizontu budoucnosti? Inscenace je pro tento jedinečný záznam postavena do nekonečné vyprahlé krajiny, která je odrazem vnitřního pustého světa Emy, ale i odrazem nekonečné naděje.

Zmoudření Dona Quijota Divadlo na Vinohradech

Je moudrý, ale blázen. Kdo by neznal rytíře Dona Quijota a jeho panoše Sancha Panzu? Na svou naivně hrdinskou výpravu do světa se Don Quijote vydal poprvé v klasickém románu Miguela de Cervantese. Na motivy této legendární výpravy vzniklo básnické drama Viktora Dyka Zmoudření Dona Quijota, které Divadla na Vinohradech uvedlo poprvé v roce 1914. Představení se vrátilo na divadelní prkna letos v únoru, nyní jej diváci mohou vidět v dočasně zpřístupněném záznamu. Sledujte live stream na stránkách divadla od 14:00.

#kulturajenarod: Tentokrát o regionech

Činohra Národního divadla se rozhodla pravidelně pořádat streamované debaty s názvem #kulturajenarod pod hlavičkou pravidelného cyklu ND Talks. V nich se budou setkávat dramaturgové Činohry ND s divadelními profesionály a spolu s nimi odpovídat na kritické otázky vyvstávající v souvislosti se současnou mimořádnou situací divadel a kulturní scény vůbec.

V dnešním díle se potkají Jan Burian, Roman Černík, Lukáš Průdek nad tématem podpory regionální kultury. Jak se nečekaná přestávka a přerušení sezóny dotkly regionálních divadel a jak tráví čas v karanténě? S čím se aktuálně potýkají, čeho se v současnosti nejvíc bojí a co je naopak příjemně překvapilo? Sledujte livestream ze Stavovského divadla.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na středeční tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!