VIDEO: Rixo uvedla první reklamu. Opírá se o absurdní televizní soutěž

7. 5. 2020 14:05

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Koncept reklamy se opírá o absurdní televizní soutěž, má ukázat technologické výhody online pojišťovacího „makléře“. Rixo, za níž stojí skupina Emma Capital Jiřího Šmejce, chce na trhu s neživotním a rizikovým životním pojištěním získat podíl pět procent.

Pojišťovací služba Rixo.cz (dříve Dok) působí na trhu s neživotním pojištěním a rizikovým životním pojištěním pro klienty z řad jednotlivců. Služba v podstatě funguje jako online pojišťovací makléř, je tak konkurencí pro klasické finančněporadenské společnosti jako Broker Trust nebo Partners, ale i pro srovnávače jako je ePojisteni.cz či přímo pro obchodníky pojišťoven.

Nyní Rixo vypustila do světa svou první reklamu. Zvolila pro ni formát v Česku oblíbených tradičních televizních soutěží. Dala jí ale absurdní podobu, v níž mají účastníci například najít pojistku vozidla – jeden soutěžící vysypává na stůl šuplík, druhý párkrát klikne na chytrém telefonu. Firma tím chce upozornit na to, jak je oproti konkurenci technologicky pokroková.

„Jsme první online službou svého druhu na českém trhu a potřebujeme, aby klienti pochopili, co jim nabízíme a v čem jsme jedineční,“ vysvětlil Ondřej Hlásek, šéf marketingu Rixo.

Za kreativním nápadem a supervizí stojí agentura WMC Grey v čele s Davidem Sudou. Do hlavní role byl obsazen scénárista, režisér a frontman kapely Midilidi Petr Marek, který je také autorem hudby. Reklamu v produkci Armada Films režíroval Tomáš Řehořek. „Aby fungovala absurdita konceptu, cítil jsem, že hrdina musí být nesmělý sympaťák, který jakoby se v soutěži objevit tak trochu omylem. Věděl jsem, že Petr Marek dokáže tuto charakteristiku stoprocentně naplnit,“ uvedl Řehořek.

Koncept televizní soutěže „Pojištění správně“ postupně představí tři třicetisekundové spoty, v nichž díky aplikaci Rixo vítězí nesmělý hrdina – Petr Marek. Televizní část mixu dále doplní šestice patnáctisekundových spotů. Ty rozvíjí příběh moderátorky, která objevuje konkrétní výhody aplikace. Reklama běží v televizi (TV Prima) od května 2020. Kampaň se také objeví online (sociální sítě, YouTube, PPC kampaně) a OOH kanálech.

Jde o stovky milionů

Rixo se snaží prosadit na trhu, na němž se podle odhadů firmy do roku 2023 budou celkové roční tržby pohybovat okolo šesti miliard korun. „Náš cíl je mít z tohoto koláče pět procent,“ uvedl šéf služby Aleš Žárský již dříve pro Hospodářské noviny. Celkem by tedy společnosti mohlo jít o zhruba 300 milionů korun.

VIDEO: Staropramen reaguje na krizi, Budvar propaguje nový ležák

Svým uživatelům Rixo umožňuje bezplatně nahrát pojistky do aplikace v internetovém prohlížeči. Ta jednotlivé smlouvy srovná s ostatními nabídkami na trhu i ve vztahu k pojištěné věci či zdraví a smlouvy hodnotí. Pokud je pojištění nevyhovující, Rixo uživateli nabízí zprostředkování jiné smlouvy, má k tomu i příslušnou licenci od ČNB. Firma tedy žije z provizí od pojišťoven. Ze statistik služby vyplývá, že dokáže zlevnit, zvýšit pojistné krytí, nebo oboje najednou, a to u sedmi z deseti smluv.

Rixo, která zaměstnává takřka 60 lidí, funguje v pilotním režimu od srpna 2018 (za celý rok měla tehdy podle poslední zveřejněné účetní závěrky tržby necelých 26 milionů), ostrý provoz byl spuštěn letos. Podle aktuálních informací má společnost více než 11,5 tisíce registrovaných zákazníků a na účet připadá v průměru 2,8 pojistných smluv.

Původně služba patřila pod Home Credit Group, jíž z většiny vlastní PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera a menšinový podíl má skupina Emma Capital Jiřího Šmejce. I ten se počítá mezi první desítku nejbohatších obyvatel Česka. Řadí ho tam každoroční přehledy časopisu Forbes, Týden i Euro a jeho majetek odhadují na 20 až 37 miliard korun. Od Home Credit Group letos v březnu službu Rixo koupila právě Šmejcova Emma Capital, aktuálně je podle obchodního rejstříku stoprocentním vlastníkem Rixo.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.