Z internetu do kamene. Bonami otevře první prodejnu

První obchod Bonami zahájí provoz v pondělí 11.5.

První obchod Bonami zahájí provoz v pondělí 11.5. Zdroj: E15 Michal Nosek

První obchod Bonami zahájí provoz v pondělí 11.5.
První obchod Bonami zahájí provoz v pondělí 11.5.
První obchod Bonami zahájí provoz v pondělí 11.5.
První obchod Bonami zahájí provoz v pondělí 11.5.
Pavel Vopařil, šéf Bonami
7
Fotogalerie

Internetový obchod s nábytkem a bytovými doplňky Bonami uzavřel partnerství se sítí obchodů Pro spánek, která se zabývá prodejem matrací, roštů a postelí.

Partnerství dává logiku z toho důvodu, že Bonami má relativně silný e-shop a logistiku a Pro spánek už zavedenou síť kamenných prodejen. V první z nich, v Praze na Černém mostě, tak Bonami otevře prodejní, výdejní a poradenský kout. Další mají následovat. 

„V letošním roce chceme tímto způsobem otevřít šest až osm prodejen. Po Praze půjde o Brno a Bratislavu,“ říká ředitel Bonami Pavel Vopařil s tím, že náklady na zřízení takové prodejny v prodejně se pohybují v řádech stovek tisíců korun. V rámci strategického partnerství bude Bonami s firmou Pro spánek v jejích obchodech sdílet platby nájmu a za spotřebu energií.  

„Loni na podzim jsme se rozhodli jít do klasických kamenných obchodů a hledali strategického partnera. S firmou Pro spánek se překrýváme v působnosti ve čtyřech státech, navíc nabízíme sortiment, který se doplňuje, tak to dává smysl,“ uvedl Vopařil před ostrým startem provozu tohoto hostování, který je plánován na polovinu příštího týdne.

Bonami za sedm let existence dosáhlo na roční tržby ve výši více než miliardy korun a zisk se podle Vopařila pohybuje v nižších desítkách milionů. Bonami má ve své internetové nabídce 60 tisíc produktů a polovinu sortimentu má ve svém skladu v Jenči. Do jeho rozšíření a modernizace nyní investuje 20 milionů korun.

Pro spánek je nástupnickou firmou společnosti Centrum zdravého spánku. Ta vznikla v roce 1991. Dnes má Pro spánek v Česku, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku desítky vlastních prodejen. Tržby společnosti se za poslední zvěřejněný rok 2018 blížily 400 milionům korun.