Poruba má brankáře z Lotyšska. Do Chance ligy míří účastník dvou olympiád

Zajímavý kádr pro příští sezonu buduje vedení Poruby, svědčí o tom i příchod Ervinse Muštukovse. Zkušený lotyšský gólman byl v minulosti účastníkem dvou olympiád, teď míří do Chance ligy a poprvé v kariéře vyzkouší tuzemský hokej.

Šestatřicetiletý rodák z Rigy má za sebou působení v mnoha soutěžích, na obou stranách Atlantiku. V příštím ročníku pomůže hokejistům Poruby, kde jsou mezi tři tyče k dispozici i slovenský brankář Frederik Foltán a Jiří Matoušek, který přišel z Havířova.

„Ervins je zkušený gólman, má toho hodně za sebou. Já proti němu před lety hrával ve Švédsku, tehdy chytal za Moru. Je to typ pozičně výborného vysokého brankáře, který si stále udržuje velmi kvalitní výkonnost," tvrdí Petr Kalus ze společnosti Unlimited Sports Management, jež hráče zastupuje.

Pro Porubu by mělo jít o vítanou posilu. „Ervins je ve svých letech velice silným a platným brankářem, o kterého můžeme opřít výkony celého týmu. Slibujeme si od něj přínos tolik cenných zkušeností od hráče mezinárodních kvalit,“ uvedl na klubovém webu generální manažer Pavel Hinner.

Muštukovs si v minulosti zachytal za lotyšskou reprezentaci. Byl třetím gólmanem olympijských výběrů z let 2010 a 2014, záda kryl tenkrát Masalskisovi, Naumovsovi či Gudlevskisovi. Dvakrát se podíval na mistrovství světa, na klubové úrovni toho prošel hodně. V juniorském věku si zkusil zámořskou QMJHL, poté nižší profesionální East Coast Hockey League.

V Dinamu Riga nastoupil ke dvěma utkáním Kontinentální ligy, později úspěšně chytal ve Velké Británii, Dánsku, Švédsku či ve Francii. Uplynulou sezonu strávil v lotyšském týmu Olimp Riga, kde absolvoval 32 utkání s průměrem 1,91 obdržené branky na zápas a úspěšností zásahů 93,2 procent.

„Ervinse nadále lákalo zahraniční angažmá. Jakmile se naskytla možnost, že by mohl pomoci Porubě, hodně ho to zaujalo. Volal si s manažerem Pavlem Hinnerem, řekli si veškeré informace a posléze došlo k dohodě. Ervins na dálku sledoval české soutěže, ví, že Chance liga má dobrou úroveň. Poruba buduje zajímavý kádr a má ambice, což ho hodně oslovilo," připomíná závěrem Petr Kalus.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz