Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Van Avermaet: Jakmile dostaneme zelenou, budeme všichni připraveni závodit

Z nově sestaveného cyklistického kalendáře je nadšen a absolutně nepochybuje o tom, že jezdci budou ve formě, jakmile bude po dlouhé koronavirové pauze možné závodit. Hvězdného Belgičana Grega Van Avermaeta mrzí jen kolize některých podniků.

Greg van Avermaet
zdroj: ČTK/BELGA autor: DAVID STOCKMAN

Brzy pětatřicetiletý Van Avermaet přijal úterní zveřejnění kalendáře Mezinárodní cyklistické unie s povděkem a s nadějí, že jde o další krůček ze současné nejistoty směrem k normálnímu stavu.

"Jsem šťastný, že mám něco, co mě do nadcházejících měsíců motivuje. Vím, že jakmile dostaneme zelenou, budeme všichni připravení závodit," prohlásil ostřílený Belgičan pro web svého týmu CCC, jehož barvy hájí vedle dalších také české duo Jan Hirt - Josef Černý.

Rodák z Lokerenu počítá s tím, že obnovenou sezonu začne hned zkraje 1. srpna úvodním worldtourovým závodem Strade Bianche, kde skončil v minulosti dvakrát druhý. "Nový kalendář se mi vážně zamlouvá. Je to náročné, ale myslím, že pro jezdce, jako jsem já, je ten program vcelku jasný. A začne na Strade Bianche," konstatoval.

"Pokud patříte mezi jezdce na celkové pořadí, patrně budete muset udělat více větších rozhodnutí. Je určitě škoda, že některé zásadní závody se překrývají. Když budu na Tour de France, nebudu moct jet zároveň v Kanadě, ale nijak si nestěžuju," upozornil Van Avermaet.

"Tato sezona je bezprecedentní a myslím, že všechny zúčastněné strany odvedly dobrou práci, aby vytvořily pokud možno vyvážený závodní kalendář. Teď už musíme jen čekat a věřit, že se situace s pandemií zlepší, budeme se moct poměřovat a také bude možné z jednoho závodu na další vůbec cestovat," zakončil Van Avermaet.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články