Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Radního zradil videokonferenční hovor. Na zastupitelstvu ho přistihli bez kalhot

Autor: Darina Jíchová - 
7. května 2020
20:57

Většina zemí v době pandemie koronaviru přijala přísné restrikce včetně karantény, kdo mohl, byl vyzván, aby pracoval z domova. Na home office tak skončili i politici, kteří zasedali a jednali přes internet. Jedna taková videokonference se stala osudnou radnímu novozélandského města Dunedin, který byl přistižen bez kalhot, informoval deník The Guardian.

Radní David Benson-Pope si během jednání zastupitelstva města v pondělí 4. května nechal zapnutou web kameru a odešel mimo svou pracovnu. Ukázalo se, že někdejší poslanec byl oblečený jen do pasu. Záběry odhalily, že měl sice košili a sako, kalhoty ale chyběly a během schůze zastupitelstva byl jen v trenýrkách.

Radní pobavil kolegy i voliče

Při první části schůze si Benson-Pope zřejmě všiml nánosu prachu a o přestávce se jal prachovky a chtěl si poklidit. Jeho snahu i mírné módní faux pas pobavilo kolegy i internet. Radní si vůbec neuvědomil, že ho stále pozorují nejen ostatní zastupitelé, ale také voliči, kteří mají možnost jednání městské rady sledovat online na kanálu youtube.

„Nebyl to záměr, prostě jsem si neuvědomil, že kamera pořád běží. Jsem ale rád, že můj rychlý úklid a úbor pobavil. Můžu říct, že jsem byl přistižen bez kalhot,“ smál se Benson-Pope při rozhovoru s místním tiskem. Přiznal, že před jednáním venku zahradničil, a pak na sebe jen rychle „hodil sako a košili“, nevysvětlil, zda měl kraťasy nebo jen trenýrky.

„Vypadá to, že moje malé vystoupení bylo tou nejvzrušující věcí, co se u nás poslední dobou stala. Příště si budu kontrolovat, zda kamera dál jede nebo ne,“ dodal Benson-Pope, který v letech 1999 až 2008 zasedal ve vládě tehdejší premiérky Helen Clarkové.

PavelSki ( 7. května 2020 23:39 )

Pokud by politici jen v tomto "chybovali", oč by byl svět krásnější.

salacia ( 7. května 2020 22:35 )

Frajer. Palec nahoru

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa