8/5
Ergonomická židle s nulovou gravitací: Varier Gravity Balans

Ergonomická židle s nulovou gravitací: Varier Gravity Balans

8. května 2020 v 00.00 , Design , Židle

Sponzorované odkazy:

Chcete si při práci nebo po práci odpočinout a sedět pohodlně? Pak vám jistě přijde vhod ergonomická židle Varier Gravity Balans.

Pokud pracujete z domova, nebo doma práci doděláváte, zpříjemněte si tento čas pohodlným a cool sezením. Takovým, které nabízí ergonomická židle Varier Gravity Balans od renomovaného designéra Petera Opsvika. Doslova vám spojí prostor mezi tím pracovním a tím soukormým. Přinese totiž do něj nebývalou rovnováhu, a to doslova. Varier Gravity Balans je totiž ergonomická židle s nulovou gravitací.

Varier Gravity Balans

Židle Varier Gravity Balans byla navržena jako mix relaxace a produktivity. Je to vize toho, co by moderní židle měla mít a jaká by měla být. Tedy multifunkční a esteticky příjemná. To, co odlišuje tuto židli od jiných je fakt, že nemá žádné mechanické seřizovací části, je vyrobena tak ergonomicky, že pohyby vašeho těla diktují její jednotlivé polohy. Tak jednoduché a zároveň rafinované.

Můžete se rozhodnout upravit ji ve čtyřech různých úhlech a polohách, což vám poskytne prostor, abyste byli flexibilní jak se svým tělem, tak s aktuální (relax či pracovní) situací a židle se vám doslova sama naformovala podle místa a účelu, k němuž je umístěna.

Na židli můžete sedět v jakékoli poloze, která vám vyhovuje – od klečení po plně sklopné lehátko, pro relax, narovnání zad či pro práci z domova. Jedinečná podoba židle Varier Gravity Balans zajišťuje, že vaše tělo je bez ohledu na to, jak sedíte, neustále stěžejním bodem jejího vyvažování, což vám umožní minimální posun váhy, a tak přesun z jedné polohy do druhé.

Možná jste slyšeli, že mnohé židle zádům a dlouhodobému sezení nesvědčí. Ovšem tato židle mýty boří. Židle Varier Gravity Balans v reálu poskytuje zvýšenou bederní podporu a je plně sklopená. Navíc novozélandský návrhář Peter Opsvika myslel i na osoby menší postavy, a tak vytvořil opěrku hlavy je posuvná a tím také nastavitelná.

Ergonomická židle Varier Gravity Balans díky své konstrukci podporuje lepší přirozené držení těla a mobilitu. Je hladká, přizpůsobivá a jedinečná.

Multifunkční kolenní židle Varier Gravity Balans

  • Materiál: dřevo, pěna a textilie
  • Nastavitelná opěrka hlavy
  • Houpací mechanismus
  • Název výrobku: Varier Gravity Balans
  • Výrobce: Varier
  • Návrhář: designér Peter Opsvik
  • Cena 1 997,– Euro včetně DPH
  • Koupit židli můžete u výrobce Varier zde

Mrkněte na videoupoutávku

Varier

Varier je moderní skandinávská značka nábytku založená v Oslu v roce 2006 a inspirovaná pohybem. Od roku 1979 nabízejí židle s jedinečným designem, ztělesňujícím aktivitu, svobodu a inovace. Jejich produkty vyvíjejí a navrhují s několika známými skandinávskými designéry (Øie, Ekstrøm, Salto a Sigsgaard) včetně Petera Opsvika, od nějž je Varier Gravity Balans. Firma je známa a uznávána jako výrobce „zdravého“ nábytku.

Peter Opsvik

Je norský průmyslový designér narozený v roce 1939, vystudoval Vysokou školu užitého umění v Bergenu a norskou státní školu užitého umění v Oslu. Pracuje jako průmyslový designér na volné noze od roku 1970 a v současné době má vlastní designérské studio v Oslu, kde pracuje se sedmi kolegy se zaměřením na produktový design jako prostředek pro řešení problémů v reálném životě.

Zdroj foto: Yankodesign.com

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS