Základ porubské obrany pokračuje

Foto: Radek Sítko, hcporuba.cz

Poruba na svém webu postupně představuje kádr pro příští sezonu. Po brankářích oznámila jména obránců, kteří prodloužili smlouvy: pokračují Patrik Husák, Patrik Urbanec, Filip Dundáček, Tomáš Pastor, Marek Slavík, Dominik Rudl a mladíček Petr Šendera.

O posilách do zadních řad bude Poruba informovat později, očekává se ale, že mezi nimi budou chomutovský Dušan Žovinec a vsetínský Jakub Teper. Dorazí do Ostravy ještě nějaké jméno, které se nedostalo na veřejnost?

Už dříve Poruba potvrdila odchody Daniela Krejčího a Jana Dluhoše, který se vrátil z hostování do Zlína. Všichni ostatní beci z minulé sezony zůstávají.

Klíčové je setrvání Patrika Husáka, který byl se 40 body (8+32) druhým nejproduktivnějším obráncem Chance ligy. Husák řídil přesilovky, kde získal 22 bodů.

Jedním z nejlepších defenzivních obránců v soutěži byl Patrik Urbanec, jenž byl současně i nejvytíženějším hokejistou Poruby (za zápas zvládal 19 minut a 49 vteřin). Trenéři ho na led nasazovali hlavně v době, kdy bylo potřeba bránit.

Soupeři často zmiňovali, že je těžké se proti porubské obraně prosadit. I kvůli vysokému Tomáši Pastorovi, který pro ránu nechodí daleko. Protihráči se před ním musí mít na pozoru. 

Přitvrdit umí i srdcař Marek Slavík, který v Porubě odehraje už devátou sezonu. S rozehrávkou pomůžou Filip Dundáček a Dominik Rudl, jenž má za sebou průlomový rok (4+11 v 50 zápasech).

Aktuálně potvrzení hráči v HC RT TORAX Poruba

Brankáři: Frederik Foltán, Ervīns Muštukovs, Jiří Matoušek, Marek Slíž.

Obránci: Patrik Husák, Patrik Urbanec, Tomáš Pastor, Filip Dundáček, Dominik Rudl, Marek Slavík, Petr Šendera.

Útočníci:

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz