Proruské koště! Foldyna terčem srandy známého umělce

08.05.2020 13:28

Grafik, fotograf a hudebník Tomáš Břínek, známější pod zkratkou TMBK, pod kterou vytváří fotokoláže, znovu ukázal, že právě koláží si umí vystřelit i z politiků. Tentokrát si vzal na paškál poslance hájícího barvy poslaneckého klubu SPD, Jaroslava Foldynu. Připomněl jeho souboj v Aréně Jaromíra Soukupa se starostou Řeporyjí Pavlem Novotným. Novotný v pořadu označil Foldynu za „koště“.

Proruské koště! Foldyna terčem srandy známého umělce
Foto: TV Barrandov
Popisek: Pavel Novotný, Jaroslav Foldyna, Jaromír Soukup

Generální ředitel TV Barrandov a zároveň nejvytíženější tvář této televize, Jaromír Soukup, si v týdnu do svého pořadu pozval starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS), člena poslaneckého klubu SPD Jaroslava Foldynu, komunistu Leo Luzara a pražského pirátského primátora Zdeňka Hřiba.

Pánové debatovali o konci druhé světové války v Protektorátu Čechy a Morava, i o roli, jakou v osvobozování sehráli Hitlerovi sloužící Vlasovci a sovětská Rudá armáda. Po celou dobu debaty by se atmosféra ve studiu dala téměř krájet, jak houstlo napětí a svár, a to především mezi Novotným a Foldynou.

V jednu chvíli se Foldyna neudržel a obořil se na Novotného, aby se choval slušně.  

Chovejte se slušně, nebuďte drzej, není tu tak velká vzdálenost mezi náma,“ otočil se poslanec od stolečku na vedle stojícího starostu. „Nevyhrožuj mi tady, z tebe si můžu dělat akorát tak srandu, ty koště,“ kontroval Novotný.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

„Ještě jednou mi řekneš koště, tak tady nechám zhasnout,“ okřikl Foldyna rozjetého Novotného, který se nepřestával smát. „Pane Luzare, už si nikdy neberte do huby hrdiny Pražského povstání,“ okřikl pak starosta komunistu.

A TMBK v reakci na turo debatu vytvořil koláž, kde poslance Foldynu vypodobnil věru originálně.

TMBK visí poslance Foldynu jako ruské koště

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…