Také pozemní hokejisté odpískali všechny venkovní soutěže v sezoně 2019-2020


Na zasedání předsednictva  Českého svazu pozemního hokeje  bylo 5. května 2020 na základě předchozího hlasování jednotlivých klubů dle článku 7 Soutěžního řádu   Českého svazu pozemního hokeje rozhodnuto o zrušení všech venkovních soutěží pozemního hokeje v sezoně 2019-2020.

Rozhodnutí vychází z aktuální situace v ČR ovlivněné koronavirem. I přes rozvolňování situace v rámci výjimečného stavu čelíme řadě omezení a férové dohrání soutěží není možné.

Jak říkám...



„Diskuze mezi kluby probíhala přibližně měsíc a sportovně-technická komise požádala předsednictvo třikrát  o posunutí termínu rozhodnutí. Věřte, že situace není jednoduchá pro nikoho a jménem celého předsednictva děkuji všem klubům za intenzivní plodnou diskuzi, a proto bych chtěl všem klubům poděkovat za jejich názory a podněty," komentoval nelehké rozhodování v předsednictvu Svazu jeho člen Josef Ostaš.


Co to znamená pro pozemkářské kluby a jaký vývoj čeká české soutěže?

· Všechny soutěže včetně mládežnických kategorií se ukončily  bez určení pořadí. Nikdo nesestupuje a nikdo nepostupuje.

· Soutěž 2020-2021 se nalosuje dle zaslaných přihlášek do soutěží.

· Evropské poháry budou hrát kluby, které je měly hrát v roce 2020 a byly z důvodů pandemie zrušeny.

Jak říkám...



„Doufáme, že už během června 2020 dojde k odehrání přátelských turnajů dle možností jednotlivých klubů. Český svaz pozemního hokeje  chce být aktivní v organizaci přátelských turnajů nebo zápasů pro všechny kategorie, které se odehrají během června 2020. Tyto zápasy nebo turnaje předsednictvo Svazu ponechává na dobrovolné aktivitě klubů. Sportovně-technická komise v této věci ještě osloví kluby po 11. května 2020 na základě aktuální situace v Česku. Věříme, že se situace zlepší a že se brzy uvidíme na hřišti," doufá jménem předsednictva Josef Ostaš.



Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu?
Více na facebookovém profilu webu SportovníListy.cz zde.




(lj, ps, SportovníListy.cz, Český svaz pozemního hokeje, foto: Miloš Březina)