Od Alaby až po Arnautoviče aneb TOP 5 nejdražších rakouských hráčů dneška

Od Alaby až po Arnautoviče aneb TOP 5 nejdražších rakouských hráčů dneška

I když Rakousko nedisponuje žádnými velkými mezinárodními úspěchy, hodnotou více než deset milionů eur se může podle specializovaného portálu transfermarkt.com chlubit hned jedenáct hráčů.

Mezi nimi jsou Hannes Wolf z Lipska, Stefan Posch z Hoffenheimu, Xaver Schlager z Wolfsburgu, Stefan Lainer z Borussie M´gladbach, Martin Hinteregger z Eintrachtu Frankfurt či Valentino Lazaro z Newcastlu United, ovšem na nejcennější pětku stále nemají...

Číslem pět je jednatřicetiletý světoběžník Marko Arnautovič, jenž už má jako jediný z první dvacítky na krku tři křížky. Aktuálně ho lze zastihnout v čínské Šanghaji, ale v minulosti prošel také Twente, Interem Miláne, Werderem Brémy, Stoke City i West Hamem United.

Čtvrtým mužem pořadí s cenovkou 20 milinů eur je bývalý středopolař Werderu a současný spoluhráč Pavla Kadeřáka v Hoffenheimu Florian Grillitsh, s tím, že mu chybí "pár míčů" do třetího středopolaře Konrada Laimera z Red Bullu Lipsko, který předtím oblékal trikot Salzburgu.

Druhým nejhodnotnějším fotbalistou je jeho týmový spoluhráč z kádru Juliana Naagelsmanna Marcel Sabitzer, jenž patří ke gólovým záložníkům a v přerušené bundeslize nastřádal hned osm přesných zásahů. 32 milionů eur už je pořádná suma.

Na o rok staršího zadáka Bayernu Mnichov Davida Alabu ovšem stále nemá. Majitel osmi německých titulů z bavorské Allianz Areny má ve svých sedmadvaceti letech tržní cenu stále vyšší než 50 milionů eur. Rodák z Vídně by však v dohledné době převlékat trikot neměl a dál by měl pokračovat ve sbírání trofejí na nynější adrese. Tím spíš, že s ním chce vedení bundesligového lídra prodloužit kontrakt.

Nejhodnotnější rakouští hráči podle transfermarkt.com:

1. David Alaba (27 let, Bayern Mnichov) - 52 milionů eur
2. Marcel Sabitzer (26 let, Red Bull Lipsko) - 32 milionů eur
3. Konrad Laimer (22 let, Red Bull Lipsko) - 24 milionů eur
4. Florian Grillitsch (24 let, Hoffenheim) - 20 milionů eur
5. Marko Arnautovič (31 let, Šanghaj SIPG) - 16 milionů eur