Rogera Moora v roli Bonda před lety málem vystřídal James Brolin

Rogera Moora v roli Bonda před lety málem vystřídal James Brolin | Fandíme filmu
Eon Studios
Kdyby se studio nezaleklo, mohli jsem si v roli Bonda užít vytáhlého Američana.

James Bond měl v minulosti mnoho tváří a střihnul si jej málem i James Brolin (Horor v Amityville, Kozoroh 1), ale osud tomu tak nechtěl. Brolin se o roli britského agenta s povolením zabíjet ucházel ve chvíli, kdy byl ve zbroji Roger Moore. Ten byl v pořadí již třetím Bondem, když poprvé se vrhnul vstříc nebezpečí v roce 1973 v bondovce Žít a nechat zemřít. Celkem se jako Bond představil v sedmi filmech, ovšem zaječí úmysly měl již po páté bondovce Jen pro tvé oči. Měl chuť zkusit si něco nového a poohlížel se po jiných příležitostech. Z tohoto důvodu byl na casting pozván Brolin, jenž se měl dle plánu objevit jako hlavní hrdina v Chobotničce.

Vysoký a charismatický Američan sice postrádal tradiční britský přízvuk, ale v tom problém nakonec nebyl. Brolin byl již připravený naskočit na letadlo do Londýna, když Moore změnil názor a opětovně se přihlásil o svůj part. Vše se odehrávalo v době, kdy bylo oznámeno, že mimo kontrolu produkční společnosti Eon Studios (produkovala všechny bondovky) vznikne konkurenční bondovský projekt, remake snímku Thunderball, na nějž vlastnil práva producent Kevin McClory. Ten povolal zpět do zbraně Seana Conneryho a společně natočili (ne)bondovku Nikdy neříkej nikdy, která měla vtrhnout do kin ve stejném roce jako Chobotnička. Eon Studios z tohoto důvodu nechtěla riskovat představovačku nové tváře, aby netratila v konkurenčním boji s Connerym, tudíž Moore dostal zelenou a Brolin ostrouhal. Takhle to holt v Hollywoodu někdy chodí.

Chobotnička (1983): Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry, kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov. Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky. Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Eon Studios

Chobotnička

10.06.1983 | USA, Velká Británie
Akční, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest