Tinseltown: Tvůrce Zoufalých manželek chystá historickou detektivku

Tinseltown: Tvůrce Zoufalých manželek chystá historickou detektivku | Fandíme seriálům
Harper
Zobrazit další 1 obrázek
Jako inspirace poslouží knižní bestseller od Williama J. Manna.

Projekty ze "starého" Hollywoodu jsou očividně v módě, o čemž svědčí seriál Hollywood pro streamovací službu Netflix. Ale výlet do továrny na sny nabídne také Spectrum Originals. Chystá seriál nazvaný Tinseltown (synonymum pro Hollywood), který našel inspiraci u knižního bestselleru Tinseltown: Murder, Morphine, And Madness At The Dawn of Hollywood od Williama J. Manna z roku 2014.

Recenze: Hollywood - Továrna na sny tak snová není
 

Tvůrcem seriálové verze bude Kevin Murphy, který pracoval jako hlavní scenárista na hitovém seriálu Zoufalé manželky, na sci-fi sérii Caprica nebo na seriálu The Son

Od seriálu Tinseltwown můžeme očekávat... "Příběh čtyř filmařek, jejichž život a živobytí jsou ohroženy skandální vraždou a nelítostným patriarchátem rodícího se hollywoodského studiového systému."

Obětí zmíněné vraždy je William Desmond Taylor, prezident organizace Motion Picture Directors Associations a asi vás nepřekvapí, že s jeho zabitím je spojena spousta otázek. 

Sám Murphy k seriálu poznamenal: "Seriál se zaměří na čtyři úspěšného ženské filmařky, které jsou vtaženy do groteskního mediálního cirkusu, který se týká vraždy. Jejich kariéry jsou obráceny vzhůru nohama a ony začnou být válcovány vzkvétajícím systémem hollywoodských studií, systémem, který buduje zakladatel Paramountu Adolph Zukor s tím, že tlačí na nezávislé producenty a vystavovatele, kteří se vypořádávají s dopady španělské chřipky."

Je tak patrné, že seriál nebude "jen" dobovou kriminální podívanou, ale chce být také sondou do toho, jak v dané historické etapě fungoval Hollywood. 

Zní to lákavě, nicméně zatím nejsou známy detaily o tom, kdo by se měl v seriálu objevit, ani, kdy by se mělo začít natáčet.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu