9. 5. 2020

Budou se konat další Hladové hry

Ano, předloha již čeká ve skladech knihkupců a scénárista si ořezává tužky. Příprava dalších krvavých her je na spadnutí.

hlavní obrázek

Vzpomínáte si na rok 2012, kdy do našich kin vtrhl první díl filmového zpracování trilogie Hunger Games? Hltali jste každý krok Katniss Everdeen, Galea Hawthorna a Peety Mellarka? Jestli ano, máme pro vás dobrou zprávu.

Za necelé dva týdny totiž vyjde nový román z pera Suzanne Collins, která má celou tuhle záležitost na svědomí. A protože se z Hunger games stal slušný oslíček vytřepávající zlaťáky (nejúspěšnější díl Hunger Games: Vražedná pomsta vydělal celosvětově přes $865 mil. a všechny čtyři filmy skoro 3 miliardy), i nová kniha se dočká filmového zpracování. Tedy z výše zmíněného tria se již před kameru nikdo nevrátí, ale věřme, že i nový příběh připravovaného prequelu bude stát za to.

Suzanne se v novém románu The Ballad of Songbirds and Snake vrací o několik desítek let zpět. Tentokrát je středobodem příběhu postava Coriolanuse Snowa, později tyranského prezidenta Panemu, který je však ve svých 18 letech pohledným a okouzlujícím mladíkem, jehož rodina si prochází nelehkým obdobím. Když je Coriolanus vybrán jako mentor pro nadcházející 10. Hladové hry, vidí příležitost, jak sobě i jeho rodině polepšit. Jeho entuziazmus však poněkud pohasne, když je jako mentor přidělen dívce z chudého 12. kraje.

Dobrou zprávou pro příznivce příběhů z Panemu je, že na posty tvůrců se vrací známé tváře. Režírovat bude opět Francis Lawrence, který je podepsán pod všemi předchozími díly s výjimkou úvodního filmu. Na scénáři bude pracovat Michael Arndt, ten se podílel na druhém dílu Hunger Games a navíc má na svém kontě Oscara za Malá Miss Sunshine. A ani produkce se nijak zvlášť nemění.

Casting zatím není na pořadu dne, takže na informaci, jaké tváře se na plátně ukáží, si musíme ještě počkat. Já osobně jsem ale nejvíc zvědavá na to, jak bude hlavní hrdina ve filmu oslovován. I po sepsání tohoto článku se mi totiž sotva daří jeho jméno správně alespoň přečíst… Co vy? Těšíte se na další Hladové hry?

Janca.W
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!