Podjatost ve výběru Demla jde namítat u několika členů výběrové komise

Primátorka Karolína Koubová (Fórum) už sestavila komisi pro výběr ředitele destinační agentury Brána Jihlavy. O post ředitele Brány Jihlavy se uchází jako kandidát Jakub Deml, který je podle informací Občasníku autorem předvolebního klipu uskupení Fórum Jihlava.

Podjatost je obecně zaujatost v upřednostňování jistých věcí a lidí na úkor jiných. V právním světě se tak označuje nezpůsobilost k nestrannému a nezaujatému posuzování záležitostí jiných a rozhodování o nich, která je zapříčiněna poměrem k dané věci, zejména přímým zájmem na jejím výsledku, či osobním vztahem k účastníkům řízení.

S další členkou výběrové komise Terezou Dobiášovou pojí Demla dlouhodobá spolupráce na kulturních projektech v Písku i v Jihlavě. Na několik let staré fotografii je Deml druhý zleva, Dobiášová mluví do mikrofonu.

V Jihlavě byla Dobiášová hostem kulturního programu „Jihlava mluví o vzdělávání“, který organizoval Jakub Deml spolu s tajemníkem výběrové komise Brána Jihlavy a vedoucím odboru školství Tomášem Koukalem. Dobíášová představila svůj koncept „galerie hrou“ a mnohaleté zkušenosti s tvorbou interaktivních výstav, které jsou populární mezi dětmi, rodiči i školami.

Členy výběrové komise ředitele nové příspěvkové komise jmenovali radní města Jihlavy na návrh primátorky Karolíny Koubové.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů