bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Draft začátkem června? Nikomu se to nelíbí, poznamenal agent Walsh

10. května 2020, 0:26

Jiří Sameš

Není to tak dlouho (dva týdny), co úspěšně proběhl virtuální draft NFL. Jak nyní zareaguje National Hockey League? Osud letošní sezony je stále ve hvězdách...

Už nějakou chvíli panuje přesvědčení, že nejlepší hokejová liga učiní stejný krok jako NFL. Pokud se tak skutečně stane, bude Vstupní draft NHL 2020 na programu již začátkem června.

Konkrétně by to mělo být 5. a 6. června (původní plán jinak 26. až 27. června). Někteří generální manažeři či příznivci NHL s tím nemají problém, jiní jsou ale výhradně proti.

„Nemá cenu se míchat do politiky. Prostě se začneme připravovat na vstupní draft s tím, že proběhne již začátkem června," vyjádřil se k věci GM Toronto Maple Leafs Kyle Dubas.

„V nejhorším případě půjde jenom o test. Letošní draft bude stejně odlišný... Ať už to tedy dopadne jakkoliv, jsme s tím v pohodě," pokračoval.

Když už zde byla řeč o NFL, nutno podotknout, že tahle soutěž neměla žádné potíže, je tam mimosezonní období. Nejlepší hokejová liga by naopak musela upravit pravidla.

Na mysli máme třeba zákaz výměn, které jsou jinak běžně součástí vstupního draftu. Nějak se také bude muset určit pořadí výběru, základní část 2019-20 ovšem stále neskončila.

„Hovořím de facto se všemi generálními manažery týmů a žádný z nich z toho nemá radost," zmínil agent Allan Walsh.

Už je to přesně jeden týden, co vedení soutěže rozeslalo klubům svůj návrh. Generální manažeři požádali o čas. Nikdo nechce nic uspěchat.

„Proč bychom to měli dělat? Neslyšel jsem dobrý důvod, proč by se měl draft uskutečnit před koncem sezony, pokud ji zakončíme v průběhu léta," řekl už dříve GM Detroit Red Wings Steve Yzerman.

Red Wings by přitom mohli ze současné situace těžit. V tabulce NHL jsou totiž beznadějně na posledním místě. 

Samozřejmě, draftová loterie může všechno změnit. Pokud ale bude vstupní draft dřív, dojde i v tomto případě k úpravě. Pro Detroit tak větší šance na volbu číslo jedna, kterou by docela určitě vybral útočníka Alexise Lafrenierea.

Problémy způsobuje rovněž platový strop pro sezonu 2020-21. Původně bylo v plánu 84 milionů dolarů. Podle posledních zpráv se ale asi měnit nebude a zůstane na hodnotě 81.5 milionu dolarů.

„Draft slouží generálním manažerům mimo jiné také k tomu, aby si udělali obrázek o soupisce svého týmu pro následující sezonu," poznamenal Walsh.

„Mužstva, která mají problém s platovým stropem, například Toronto nebo Tampa Bay, se budou muset zbavit alespoň jedné velké smlouvy, aby splnila požadavek. Vstupní draft je pro ně příležitostí," doplnil ještě.

Pokud jde o dohrání sezony 2019-20, zástupce komisionáře Bill Daly v pátek uvedl, že nejlepší hokejová liga zatím nejeví zájem, aby se otevřela tréninková střediska týmů.

„Zatím to není možné. Ale jdeme správným směrem," napsal Daly v emailu, adresovaném zpravodajství TSN.

Rozhovory mezi vedením soutěže a Hráčskou asociací NHLPA však pokračují. Zítra může být klidně všechno úplně jinak.

Na finální verdikt si každopádně musíme ještě chvíli počkat. Hraje se tady o hodně. Na stole je několik možností. No a když to bude nutné, příští sezona může začít až v prosinci...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.